Home » Justitie » Și-a riscat cariera pentru iubitul interlop – Avocată reținută de DNA

Și-a riscat cariera pentru iubitul interlop – Avocată reținută de DNA

de Marian MOCANU

Alina Mihaela Scafaru, avocată în cadrul Baroului Vaslui, a fost reținută, ieri, de procurorii DNA, după ce a plătit un gardian de la Penitenciarul Iași pentru a-i da iubitului, unul dintre locotenenții Cordunenilor, încarcerat acolo, telefoane mobile și băutură. Alături de tânăra avocată au mai fost reținuți iubitul  Florin Rotariu și gardianul Aurel Craiu.

Avocata Alina Mihaela Scafaru a fost reținută de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași pentru faptul că a facilitat iubitului ei, Florin Rotariu, deținut în Penitenciarul Iași, primirea mai multor telefoane mobile și băuturi alcoolice prin intermediul unui gardian. Rotariu, unul dintre cei mai notorii interlopi ieșeni, cunoscut ca un locotenent al Cordunenilor, execută în prezent o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru trafic de persoane.

Acesta este cunoscut și pentru faptul că făcea adeseori scandaluri prin restaurantele ieșene, de fiecare dată fluturând arme albe și agresând persoanele din preajmă, inclusiv forțele de ordine. Ultima dată când a provocat scandal a fost în noiembrie 2012, fiind condamnat la un an și jumătate de închisoare, ulterior fiind achitat de judecătorii Curții de Apel Iași. Între timp, a fost condamnat de judecătorii bucureșteni la cinci ani de închisoare pentru că, împreună cu alți interlopi a înființat, în perioada 2003 – 2006 o adevărată rețea de prostituție în Franța. Rotariu, poreclit „Cap de Porc”, a ajuns după gratii în luna iunie a anului trecut.

Zilele trecute, interlopul a promis unui agent din cadrul Penitenciarului Iași, Aurel Craiu, suma de 1.000 euro pentru ca acesta să introducă în închisoare opt telefoane mobile, un încărcător pentru telefoane și băuturi alcoolice. Cea care i-a transmis gardianului banii și marfa ilicită a fost iubita lui Rotariu, avocata vasluiancă Alina Mihaela Scafaru. „Operațiunea” a fost filată de procurorii DNA, cu ajutorul SRI și a conducerii Penitenciarului Iași, reținându-i pe cei trei în momentul în care bunurile respective au ajuns în posesia deținutului Rotariu. Avocata Scafaru este reținută pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la dare de mită, în formă continuată și complicitate la introducerea, în mod ilicit, de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de Internet, medii de stocare a datelor și alcool într-un penitenciar, în scopul folosirii lor de către deținuți, în formă continuată. Procurorii DNA au întocmit pe numele avocatei și a celorlați doi implicați în acest dosar propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile care a fost înaintată Curții de Apel Iași.

Cine este avocata Scafaru?

Alina Mihaela Scafaru foto: facebook.com

Alina Mihaela Scafaru
foto: facebook.com

Alina Mihaela Scafaru, fiica omului de afaceri Liviu Scafaru din Negrești, este membră a Baroului Vaslui din anul 2003, având cabinetul de avocatură în orașul natal. Colegii avocați aveau o părere foarte bună despre felul în care Alina Mihaela Scafaru își făcea meseria, cu seriozitate și devotament, însă se pare că dragostea a fost pe primul loc.

Legătura avocatei cu mediul interlop este mai veche, fratele acesteia, Marius, fiind arestat în anul 2006 pentru trafic de droguri, faptă pentru care a primit o condamnare de un an și jumătate de închisoare. Ulterior, în anul 2010, Marius Scafaru a mai primit o condamnare de doi ani și șapte luni cu suspendarea executării pedepsei, pentru faptul că, după ce a provocat un accident, a refuzat prelevarea de probe biologice și a fost agresiv cu polițiștii. Anul trecut, Marius Scafaru a comis-o din nou, fiindu-i întocmit un nou dosar penal pentru vătămare corporală, după ce trei copii au căzut din betoniera condusă de negreștean.

La rândul său, Liviu Scafaru, tatăl avocatei, a fost acuzat în anul 2012 de mai mulți săteni dintr-o comună vasluiană că i-ar fi amenințat cu un pistol, doar pentru că nu a suportat criticile aduse de aceștia. La acel moment, Liviu Scafaru era în plină campanie electorală, candidând pentru fotoliu de deputat în colegiul Negrești din partea PPDD.

Colegii sunt uluiți

Decanul Baroului Vaslui, Petru Blăniță, are numai cuvinte de apreciere la adresa avocatei Scafaru și nu înțelege cum a fost capabilă de o asemenea faptă: „Și eu, și confrații mei avocați, suntem șocați de vestea în legătură cu colega noastră, Alina Scafaru. Este un avocat tânăr, de perspectivă, care-și făcea foarte bine treaba, foarte serioasă și bine pregătită. Nu putem înțelege cum, deși are cunoștiințe juridice, a putut să comită o asemenea faptă, pedepsită aspru de legile penale. Avea o carte de vizită bună și o carieră frumoasă pe viitor, pe care și-o poate vedea năruită dintr-o rătăcire. Îmi pare rău pentru ea, chiar dacă nu va fi condamnată sau va primi o pedeapsă cu suspendare, va rămâne cu o pată la dosarul profesional”.
În ultima perioadă, avocata Alina Mihaela Scafaru nu prea mai era văzută prin instanțele vasluiene, având dosare mai mult la instanțele din iași, Bacău ori Focșani.

Pe lângă faptul că Alina Mihaela Scafaru riscă acum atât arestarea preventivă, în cazul în care va fi condamnată, aceasta va fi exclusă din Barou. Până la o sentință definitivă, Consiliul Baroului Vaslui ar putea lua decizia suspendării din activitate a avocatei pe perioada desfășurării proceselor. Mai mulți avocați vasluieni, deși șocați de vestea reținerii colegei lor, și-au manifestat intenția de a se deplasa la Curtea de Apel Iași pentru a-i acorda asistență juridică.

de Marian MOCANU Alina Mihaela Scafaru, avocată în cadrul Baroului Vaslui, a fost reținută, ieri, de procurorii DNA, după ce a plătit un gardian de la Penitenciarul Iași pentru a-i da iubitului, unul dintre locotenenții Cordunenilor, încarcerat acolo, telefoane mobile și băutură. Alături de tânăra avocată au mai fost reținuți iubitul  Florin Rotariu și gardianul Aurel Craiu. Avocata Alina Mihaela Scafaru a fost reținută de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași pentru faptul că a facilitat iubitului ei, Florin Rotariu, deținut în Penitenciarul Iași, primirea mai multor telefoane mobile și băuturi alcoolice prin intermediul unui gardian.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: