Home » Social » Sute de familii rămase fără sprijin financiar

Sute de familii rămase fără sprijin financiar

de Roxana NĂSTASĂ

Sute de familii din județ s-au ales cu indemnizațiile de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) suspendate după ce nu și-au plătit taxele și impozitele pe anul 2014. Cei rămași fără indemnizație, vor reintra în plată abia în momentul în care fac dovada achitării, nu mai târziu de 31 august.

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vaslui a suspendat indemnizațiile a 134 de familii beneficiare de venit minim garantat și a 90 de familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei. S-a recurs la această măsură pentru că cei în cauză nu și-au achitat taxele și impozitele pe anul trecut pe bunurile pe care le dețin. Dintre cei 130 de beneficiari de venit minim garantat care au rămas fără sprijin financiar cei mai mulți sunt din Voinești (45), urmat de Bârlad (24) și Băcești (17), Hușiul clasându-se pe ultimul loc, cu cinci beneficiari rău platnici.
La alocația pentru susținerea familiei, 90 de familii s-au ales cu drepturile suspendate, cele mai multe fiind din Băcești (20), la Bârlad fiind cele mai puține cazuri (trei familii). Potrivit reprezentanților AJPIS Vaslui, în 97% din cazurile transmise de primării la AJPIS s-a trecut la suspendarea drepturilor.
Potrivit prevederilor legale, neplata impozitelor atrage suspendarea drepturilor pe o perioadă de cinci luni, însă achitarea obligațiilor în perioada 1 aprilie – 31 august atrage reluarea plății, începând cu luna următoare achitării fiind plătite inclusiv drepturile cuvenite pe perioada suspendării. În situația în care nici pe perioada suspendării de cinci luni, până pe 31 august, beneficiarii nu-și plătesc taxele și impozitele, dreptul încetează începând cu data de 1 septembrie.

de Roxana NĂSTASĂ Sute de familii din județ s-au ales cu indemnizațiile de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) suspendate după ce nu și-au plătit taxele și impozitele pe anul 2014. Cei rămași fără indemnizație, vor reintra în plată abia în momentul în care fac dovada achitării, nu mai târziu de 31 august. Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vaslui a suspendat indemnizațiile a 134 de familii beneficiare de venit minim garantat și a 90 de familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei. S-a recurs la această măsură pentru că cei în cauză nu și-au…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: