Home » Invatamant » Ziua Pământului , la grădiniță

Ziua Pământului , la grădiniță

de Mihaela NICULESCU

Sâmbătă, 25 aprilie, la Grădinița cu program prelungit nr. 4 din Bârlad a fost sărbătoare. Cu câteva zile mai târziu a fost sărbătorită Ziua Pământului, în cadrul unui simpozion. Acesta, desfășurat sub titlul „S.O.S. – salvați Pământul!”, a reunit zeci de cadre didactice din școlile și grădinițele din oraș, alături de care s-a aflat și primarul Marin Bunea. În cadrul manifestării s-u purtat discuții pe marginea materialelor trimise de 180 de cadre didactice din mai multe județe, simpozionul fiind unul interjudețean. Comunicatele vor fi publicate pe un DVD care va primi cod ISSN.

Gradi - Nuta ObrejaA fost un schimb de experiență de bun augur și mă bucur că am reușit, în cadrul simpozionului, să adunăm 180 de cadre didactice din școli și grădinițe, ce mai mare parte fiind prezentă doar prin materialele trimise. Noi suntem o părticică din natură și de aceea trebuie să o iubim, s-o îngrijim și s-o prețuim.”, a declarat directorul adjunct al Grădiniței nr. 4, Nuța Obreja.

Nu au lipsit de la eveniment copiii și părinții acestora. Preșcolarii grupei mari A au interpretat sceneta „Poveste din pădurea poluată”, iar cei din grupele B și C au încântat participanții la simpozion cu un dans pe ritmuri de hip – hop. N-a lipsit nici tradiționala paradă a modei Eco. Părinții copiilor și-au pus imaginația la treabă și au încercat să croiască cele mai originale costume sin hârtie, celofan, saci menajeri sau din rafie.

Grădinița nr. 4 din Bârlad a funcționat mai mulți ani sub numele de grădinița „Eco” și a desfășurat dintotdeauna cele mai multe activități ecologice. Activitățile de colectare a hârtiei sau PET-urilor au devenit aproape o obișnuință la această unitate de învățământ preșcolar. De asemenea, educatorii organizează frecvent ieșiri în natură, unde, ajutați și de părinți, copiii învață cum să planteze și să îngrijească florile și copacii.

de Mihaela NICULESCU Sâmbătă, 25 aprilie, la Grădinița cu program prelungit nr. 4 din Bârlad a fost sărbătoare. Cu câteva zile mai târziu a fost sărbătorită Ziua Pământului, în cadrul unui simpozion. Acesta, desfășurat sub titlul „S.O.S. – salvați Pământul!”, a reunit zeci de cadre didactice din școlile și grădinițele din oraș, alături de care s-a aflat și primarul Marin Bunea. În cadrul manifestării s-u purtat discuții pe marginea materialelor trimise de 180 de cadre didactice din mai multe județe, simpozionul fiind unul interjudețean. Comunicatele vor fi publicate pe un DVD care va primi cod ISSN. „A fost un schimb…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: