Home » Administratie » Noi reguli de închiriere a spațiilor Primăriei Vaslui

Noi reguli de închiriere a spațiilor Primăriei Vaslui

de Marian MOCANU

Doar de dragul de a pune„ frână” concurenței, nu puține au fost cazurile în care unele societăți participau la licitațiile privind închirierea unor spații comerciale aparținând Primăriei municipiului Vaslui oferind un preț al chiriei foarte mare. Ulterior, după ce câștigau licitația, surclasându-și clar concurenții, câștigătorii licitațiilor anunțau municipalitatea că nu mai sunt interesați, sau pur și simplu nu se prezentau la semnarea contractului.
Consilierii locali vasluieni au votat noul regulament de organizare a licitațiile pentru închirierea spațiilor comerciale aparținând Primăriei municipiului Vaslui. Principalele modificări aduse fostului regulament constau în plata, de către participanții la licitații, a unei garanții echivalente cu două chirii lunare pentru spațiul comercial respectiv. În cazul în care, după câștigarea licitației, adjudecatorul nu se prezintă pentru încheirerea contractului, garanția respectivă intră în conturile bugetului local. Astfel se vrea evitarea unor situații în care spații adjudecate, în special în piețele din municipiu, rămâneau goale, în condițiile în care existau cereri din partea altor comercianți sau producători.
În plus, primăria era în situația de a organiza noi licitații, ceea ce însemna atât pierderi de bani, cât și de timp. Consilierii locali din cadrul comisiei juridice au mai făcut o propunere, de4 scădere de la 15 zile la doar 7 a termenului pentru anularea licitației, în cazul în care adjudecatorul nu se prezintă pentru încheierea contractului, Acest amendament a fost motivat de consilierii locali că astfel se reduce perioada în care un spațiu comercial aparținând primăriei va sta gol, în condițiile în care sunt cereri din partea altor doritori.
„Dacă cel care a câștigat licitația este interesat de spațiu, în șapte zile se va prezenta pentru semnarea licitației. Dacă nu este interesat, și a licitat doar ca să se afle în treabă, nu se va prezenta nici după o lună!”, este motivația cnsilierilor
Hotărârea privind schimbarea regulamentului de organizare a licitațiilor pentru spațiile aparținând municipalității a fost adoptată în unanimitate de consilierii locali.
de Marian MOCANU Doar de dragul de a pune„ frână” concurenței, nu puține au fost cazurile în care unele societăți participau la licitațiile privind închirierea unor spații comerciale aparținând Primăriei municipiului Vaslui oferind un preț al chiriei foarte mare. Ulterior, după ce câștigau licitația, surclasându-și clar concurenții, câștigătorii licitațiilor anunțau municipalitatea că nu mai sunt interesați, sau pur și simplu nu se prezentau la semnarea contractului. Consilierii locali vasluieni au votat noul regulament de organizare a licitațiile pentru închirierea spațiilor comerciale aparținând Primăriei municipiului Vaslui. Principalele modificări aduse fostului regulament constau în plata, de către participanții la licitații, a unei…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: