Home » Social » O prostituată de miliarde!

O prostituată de miliarde!

de Răzvan CĂLIN

Tatiana Balan, o femeie cunoscută că practică cea mai veche meserie din lume, a reușit să colecteze până în prezent amenzi de peste o jumătate de miliard de lei vechi. Mai interesant este faptul că atunci când cei de la Finanțele Publice i-au pus poprire pe venituri, s-a descoperit că aceasta deținea într-un cont bancar o sumă mai mult decât îndestulătoare pentru plata amenzii: peste 300.000 de lei noi.

Ibănești este o comună micuță, situată la 22 de kilometri de Bârlad și care are în componența sa trei sate mari și late: Mânzați, Puțul Olarului și „capitala” Ibănești. Este un colț din județul Vaslui care nu se deosebește cu mai nimic față de restul acestor meleaguri. Însă ceea ce are Ibăneștiul în plus față de multe localități similare din țară este una dintre „fiicele” comunei: Tatiana Balan, o femeie în vârstă de 44 ani. Ce-o fi atât de excepțional la această femeie, vă veți întreba probabil. Însă, vă spunem că doamna în cauză practică de foarte mulți ani o meserie care este considerată cea mai veche din lume, respectiv prostituția. Drept pentru care este una dintre cunoștințele vechi ale polițiștilor bârlădeni, căci terenul ei de vânătoare predilect este situat la intrarea în Bârlad, în apropiere de stațiile de carburanți din zonă, de pe Drumul European E 581. Tatiana este o figură exrem de cunoscută atât șoferilor de TIR aflați în tranzit prin zonă, sau oricărui amator de plăceri carnale servite rapid și cu promptitudine la colțul drumului.

Deși își face veacul mai mult prin Bârlad, femeia figurează cu domiciliul în satul Mânzați, comuna Ibănești. Aceasta este, de altfel locul în care s-a născut și a copilărit. Soarta a făcut însă să o apuce pe acest drum mai puțin… ortodox, iar „meseria” a forțat-o să se aciueze pe la Bârlad. Cum „profesia” pe care o practică cu sârg încă din fragedă tinerețe nu a fost legiferată (încă), femeia a reușit un record personal deloc de invidiat. Numai din 2005 și până în prezent, femeia a reușit să acumuleze sancțiuni contravenționale în valoare de peste 550 de milioane de lei vechi (55.000 de lei noi). Cea mai mare parte dintre aceste amenzi i-au fost aplicate tocmai pentru practicarea prostituției, fiind prinsă în flagarant de nenumărate ori de către oamenii legii. Ținând cont că figurează cu domiciliul în Mânzați, toate amenzile pe care le-a primit au fost trimise la Primăria Ibănești.

„Noi, conform legislației în vigoare, am fost obligați ca, în cele din urmă, să facem tot posibilul pentru recuperarea acestor creanțe. Practic, cei de la Finanțe ne-au obligat să luăm măsuri și să facem demersuri în instanță pentru recuperarea acestor datorii, amenzile respective”, ne-a declarat Benone Pletea, primarul comunei Ibănești.

Cum era și de așteptat, în scurt timp, instanța de judecată a obligat-o pe Tatiana Balan să plătească toate amenzile încasate din 2005 și până în prezent sau, dacă nu-și permite, să presteze niscaiva ore de muncă în folosul comunității. Nu mică le-a fost edililor din Ibăenști când s-au trezit că în conturile primăriei au fost virați cei peste 55.000 de lei. Și mai uimiți au fost când au aflat că Tatiana avea în conturi bancare atât de mulți bani încât pe mulți i-ar face să se oftice serios nu glumă.

„La scurt timp după intentarea procesului, ne-am trezit cu banii pe care îi datora femeia în conturile primăriei. Am rămas și noi mirați că a avut atâția bani. Dar stați să vedeți că cei de la Finanțe au descoperit că femeia aceasta avea într-un cont din bancă și mai mulți bani decât totalul amenzilor. I-au calculat că încasa o dobândă anuală de la bancă în valoare de vreo 2.200 de lei. Vă dați seama că avea în conturi cred că peste două miliarde de lei vechi!”, ne-a mai povestit stupefiat primarul comunei Ibănești.

Într-adevăr, la un calcul sumar (și avansând o dobândă anuală de circa 6%) ar reieși că Tatiana Balan ar deține undeva în jur la 360.000 de lei. O sumă de-a dreptul exorbitantă pentru o femeie care își vinde ieftin trupul tiriștilor și, în general, amatorilor de sex „ocazional”.

„Am înțeles că acum ar intenționa să se mute la noi în comună, adică, de fapt, să locuiască efectiv aici, să-și facă casă. În fine, pe noi nu ne interesează nici cum de a luat amenzile și nici cum le-a plătit. Noi n-am făcut altceva decât să respectăm legile în vigoare. Ba mai mult decât atât, ea a făcut recurs, a atacat decizia instanței și cere să îi fie returnați banii. Asta e! E dreptul dumneaei să recurgă la această cale de atac”, ne-a mai spus Pletea.

Una peste alta, în cazul în care se adeverește că lucrurile stau așa, se ridică automat semne de întrebare cu privire la modul cum a reușit să agonisească atâta bănet, fie el și din practicarea prostituției. Oricum, chiar de ar fi avut în conturile bancare doar suma pe care o datează statului român și tot ar fi părut dubios. Mai ales dacă ne gândim că multora nu le este îndeajuns o viață pentru a pune câțiva lei deoparte pe post de bani albi pentru zile negre.

de Răzvan CĂLIN Tatiana Balan, o femeie cunoscută că practică cea mai veche meserie din lume, a reușit să colecteze până în prezent amenzi de peste o jumătate de miliard de lei vechi. Mai interesant este faptul că atunci când cei de la Finanțele Publice i-au pus poprire pe venituri, s-a descoperit că aceasta deținea într-un cont bancar o sumă mai mult decât îndestulătoare pentru plata amenzii: peste 300.000 de lei noi. Ibănești este o comună micuță, situată la 22 de kilometri de Bârlad și care are în componența sa trei sate mari și late: Mânzați, Puțul Olarului și „capitala”…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

One comment

  1. Didita Gheltu

    ……oameni cu care ne” mindrim”….locuieste in Trestiana ,Grivita

%d blogeri au apreciat: