Home » World » Oficial SUA: Rusia "încearcă să pună presiune asupra unor țări ca România"

Oficial SUA: Rusia "încearcă să pună presiune asupra unor țări ca România"

Earle Litzenberger, adjunctul misiunii SUA la NATO, crede că Rusia încearcă să pună presiune asupra Aliaților, inclusiv asupra României, dar apreciază că această strategie este contraproductivă și se întoarce împotriva Moscovei, determinând și mai mult NATO să ia măsuri în vederea asigurării securității.

„Rusia încearcă să divizeze NATO și unitatea Alianței. Am explicat foarte clar – și Rusia știe asta – sistemul antirachetă pe care NATO îl amplasează în România este destinat să contracareze amenințările venite din afara Europei, în special din Orientul Mijlociu. Nu este îndreptat împotriva Rusiei și nu schimbă în niciun fel echilibrul strategic nuclear din Europa”, a declarat, miercuri, la București, Earle Litzenberger, adjunctul misiunii SUA la NATO, rugat să comenteze declarațiile oficialilor ruși referitoare la scutul antirachetă din Europa.

Litzenberger a mai precizat că NATO și SUA au încercat în mai multe rânduri să aibă un dialog cu Rusia pe această temă, dar Moscova nu a dorit să discute.

În ceea ce privește amenințările rușilor, adjunctul misiunii SUA la NATO consideră că Rusia „încearcă să pună presiune asupra unor țări ca România”, dar apreciază că acest lucru „se întoarce împotriva ei”. „Cred că este contraproductiv, cred că tot ce fac este să întărească determinarea României și a NATO în a lua măsurile necesare pentru a asigura securitatea Alianței”, a afirmat Earle Litzenberger.

 Referitor la acțiunile de propagandă ale Moscovei, inclusiv în România, oficialul american consideră că spunerea adevărului este replica la această propagandă.

„NATO caută modalități de îmbunătățire a transmiterii mesajelor sale”, la fel și statele membre, arătând că măsurile Alianței „sunt de protejare, nu sunt agresive și nu amenință pe nimeni”, a spus Litzenberger.

Sursa: mediafax.ro

 

Earle Litzenberger, adjunctul misiunii SUA la NATO, crede că Rusia încearcă să pună presiune asupra Aliaților, inclusiv asupra României, dar apreciază că această strategie este contraproductivă și se întoarce împotriva Moscovei, determinând și mai mult NATO să ia măsuri în vederea asigurării securității. "Rusia încearcă să divizeze NATO și unitatea Alianței. Am explicat foarte clar - și Rusia știe asta - sistemul antirachetă pe care NATO îl amplasează în România este destinat să contracareze amenințările venite din afara Europei, în special din Orientul Mijlociu. Nu este îndreptat împotriva Rusiei și nu schimbă în niciun fel echilibrul strategic nuclear din Europa",…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: