Home » Justitie » Sentință cu supendare pentru unul dintre contrabandișii deltaplanori

Sentință cu supendare pentru unul dintre contrabandișii deltaplanori

de Marian MOCANU
Tudor Guzun, basarabeanul care prelua țigările parașutate de colegul său, Vasile Guțanu, a fost condamnat, azi, la un an, șase luni și douăzeci de zile de închisoare cu suspendarea executării pedepsei. În plus, acesta va trebui să execute muncă în folosul comunității timp de 60 de zile.În această perioadă, Tudor Guzun va trebui să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probațiune Vaslui sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate. Autovehicolul Renault Master folosit la transportul țigărilor a fost confiscat prin decizia judecătorilor Tribunalului Vaslui.
La începutul lunii noiembrie, basarabenii Tudor Guzun și Vasile Guțanu au fost arestati de polițiștii de frontieră hușeni pentru contrabandă cu țigări. În încercarea de a înșela vigilența polițiștilor de frontieră, cei doi au folosit o metodã mai putin obișnuitã. După ce au intrat în România, cei doi au așteptat să le fie parașutate, dintr-un deltaplan, patru colete conținând aproape 8.000 pachete de țigări timbrate în Republica Moldova. Coletele erau dotate cu GPS, pentru a fi mai ușor găsite, parașutarea lor având loc noaptea. După recuperarea lor de către cei doi contrabandiști, țigările au fost ascunse într-un compartiment special confecționat în microbuzul cu care aceștia au încercat sã dispară. Acțiunea s-a desfășurat în zona comunei Viișoara, deltaplanurile survolând în două rânduri frontiera de stat a României.
În sala de judecată, la începutul procesului, cei doi au început să se acuze reciproc, cel mai violent fiind Guțanu, care a fost potolit cu greu de jandarmi.
Procesul continuă în cazul celuilalt inculpat, Vasile Guțanu, capul afacerii, acesta fiind în continuare judecat în stare de arest la domiciliu.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: