Home » Monden » Unul din cele mai înfricoșătoare locuri din lume se află în România

Unul din cele mai înfricoșătoare locuri din lume se află în România

Pădurea Baciu, din România, a fost declarată al cincilea cel mai înspăimântător loc din lume. Ciudățeniile care se petrec aici, foarte des, au fost făcut publice în România Socialistă încă din anii ’60 – atunci când informațiile de acest tip erau strict secrete.

Se numește Baciu pentru că legenda menționează un cioban cu 200 de oi care a intrat în pădure și nu a mai ieșit niciodată. Din acest motiv, mulți dintre localnicii care trăiesc la marginea pădurii se tem să intre în ea. Pur și simplu, le este teamă că nu se vor mai întoarce niciodată, asemenea baciului de la care pădurea își trage numele.

Majoritatea persoanelor care au vizitat pădurea pe timpul zilei s-au plâns de stări de rău fizic, precum greață, mâncărimi și usturimi ale pielii, vomă, migrene, senzație sporită de anxietate.

Vegetația din zonă este bizară

Pădurea Baciu este însă renumită pentru intensa activitate paranormală care are loc aici. Cele mai frecvente fenomene inexplicabile constau în apariția unor lumini de forme și culori diferite, voci de bărbați și femei, aparții diverse, precum și cazuri în care oamenii au fost atinși, ba chiar și zgâriați de ființe invizibile.

Vegetația locală este de-a dreptul bizară, aici fiind prezenți copaci cu forme neobișnuite. Unii dintre oamenii care au intrat în pădure au declarat că și-au amintit brusc toate detaliile din viețile lor.

Specialiști din lumea întreagă sunt fascinați de această pădure și vin frecvent aici pentru observații. Cercetători români, germani, francezi, englezi, maghiari și americani au reușit să filmeze apariții bizare constând în fețe umane.

OZN-urile au apărut când URSS a invadat Cehoslovacia

Uluitor este însă faptul că aici s-a făcut, în 1968, cea mai clară fotografie a unui Obiect Zburător Neidentificat, a cărei calitate nu a fost depășită nici astăzi. Imaginea a fost publicată în presa socialistă a vremii.

În mod straniu, acel an 1968 – cel în care URSS a invadat Cehoslovacia, iar România s-a opus ofical invaziei și era să fie invadată la rândul ei – a ieșit în evidență prin mulțimea de OZN-uri care au străbătut cerul Clujului și al împrejurimilor, precum și prin celebra fotografie făcută de Emil Barnea în zona Pădurii Baciului.

Este vorba despre un obiect zburător discoidal surprins pe cer cu un aparat foto de bună calitate. Fotografia, considerată până astăzi cea mai bună din lume, pe acest domeniu, a fost publicată în toată presa locală și centrală, iar imaginile au fost dezbătute la televiziune. Ceea ce, pentru acea epocă a secretomaniei, era ceva absolut ieșit din comun!

Recent, americanii de la revista Movie Pilot au inclus pădurea de la marginea municipiului Cluj-Napoca pe locul cinci în topul celor mai înfricoșătoare locuri din lume.

Topul arată așa: pe locul 4 este Casa Parohială Borley, din Anglia. Pe locul 3 se află Azilul Willard din SUA, pe locul 2 Pădurea Aokigahara din Japonia, iar “campioana”este Insula Păpușilor din Mexic.

În anul 1993, profesorul universitar dr. Adrian Pătruț, președintele Asociației Române de Parapsihologie, a identificat în Pădurea Baciu o zonă aparte pe care a denumit-o “Punctul 3 social activ”.

Zona cu pricina pare a fi centrul de maximă activitate pentru fenomenele paranormale observate în această pădure.

“Fenomene neobișnuite se petrec și în alte zone punctuale din lume, dar cele mai frecvente sunt în Pădurea Baciu”, a spus prof. Pătruț

Sursa: libertatea.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: