Home » Politic » Liberalii se repliază după plecarea dezertorilor

Liberalii se repliază după plecarea dezertorilor

de Alex SAVA

Noul PNL se construiește începând cu formarea/consolidarea organizațiilor locale. Conducerea județeană a acestei formațiuni politice a anunțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că partidul este în campanie de atragere de noi membri, în special în comunele în care primarii liberali au dezertat la PSD, profitând de prevederile celebrei Ordonanțe 55.

Ieri, la Negrești a avut loc întâlnire de lucru a PNL, la care au participat membrii organizațiilor locale arondate orașului, eveniment precedat de o conferință de presă. Principala temă abordată în cadrul întâlnirii de ieri a vizat modul de consolidare a organizațiilor locale din punct de vedere al resursei umane.

„Sub coordoarea celor responsabili, facem tot posibilul ca aceste organizații din zona Negrești să devină competitive la următoarele alegeri locale. Nu va fi ușor, pentru că primarii pe care i-a avut PNL în această zonă au migrat la PSD. Nu este plăcut și nu este nici ușor. E bine că PNL dezvoltă nucleele pe care le-a avut după plecarea acestor primari, dar caută, totodată, noi membri pe care să se poată baza. Am convingerea că vom avea succes la alegerile locale”, a spus Dan Marian, copreședintele Organizației Județene a PNL.

Pentru un plus de stabilitate în organizațiile județene, liderul liberal a mai spus că, în vara acestui an, vor avea loc alegeri în mai multe organizații locale: „Am convingerea că, acolo unde vom organiza alegeri interne și unde vom avea o consducere stabilă, aleasă, vom fi mult mai eficienți și sper ca acest lucru să demareze cu 1 iunie. Sunt deja organizații care doresc să facă alegeri”.

O altă problemă abordată în cadrul întâlnirii de ieri a vizat modificările la legea electorală, în special cele privind alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin.

„PSD așa a vrut, cu un singur tur, le-a fost teamă că în eventulitatea unui tur doi vor pierde primăria. (…) Apoi, campaniile electorale nu vor mai fi un moment sau un prilej pentru anumiți oameni de a câștiga bani. Campania va consta doar în afișe, în materiale gen pliante pentru a putea să prezinți cetățeanului programul tău, sau în campanii de presă ori online. Sunt interzise cu desăvârșire pixuri, brichete, șepci… România se schimbă. Nu va mai fi o competiție care să aibă în spate sume de bani, ci va fi o competiție de idei, de proiecte”, a mai spus Dan Marian.

O altă modificare electorală – cea privind alegerea președinților de consilii județene de către membrii acestor organisme – îl întristează pe Corneliu Bichineț, membru liberal și vicepreședinte al Consiliului Județean Vaslui: „Mie îmi pare rău. Aș fi vrut să am șansa să mă confrunt cu Dumitru Buzatu și cu ceilalți. Mie mi-au plăcut întotdeauna confruntările directe. Pe care le-am câștigat le-am gâștigat, pe care le-am pierdut, le-am pierdut!”.

de Alex SAVA Noul PNL se construiește începând cu formarea/consolidarea organizațiilor locale. Conducerea județeană a acestei formațiuni politice a anunțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că partidul este în campanie de atragere de noi membri, în special în comunele în care primarii liberali au dezertat la PSD, profitând de prevederile celebrei Ordonanțe 55. Ieri, la Negrești a avut loc întâlnire de lucru a PNL, la care au participat membrii organizațiilor locale arondate orașului, eveniment precedat de o conferință de presă. Principala temă abordată în cadrul întâlnirii de ieri a vizat modul de consolidare a organizațiilor locale din punct…

Review Overview

User Rating: 4.85 ( 1 votes)

About Mihai Vasile