Home » Justitie » Criminalul din Băcani va fi judecat în stare de arest

Criminalul din Băcani va fi judecat în stare de arest

de Marian MOCANU

Viorel Ionel Rusu, criminalul din Băcani, va rămâne în continuare în arest preventiv, judecătorii Tribunalului Vaslui respingând cererea sa de înlocuire a acestei măsuri cu cea a arestului la domiciliu. Fiind recidivist și dat fiind gravitatea faptei, tânărul de 24 de ani riscă o condamnare de până la 20 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav.

Deși Viorel Ionel Rusu este arestat preventiv de aproape o jumătate de an, judecătorii Tribunalului Vaslui consideră luarea acestei măsuri privative de libertate ca fiind legală și temeinică, în condițiile în care tânărul de 24 de ani din Băcani este acuzat de omor deosebit de grav.

Ieri, magistrații au respins cererea „criminalului din Băcani” de înlocuire a arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu.

La începutul lunii noiembrie a anului trecut, Viorel Ionel Rusu, din Băcani, abia ieșit din pușcărie, unde ispășise o pedeapsă pentru furt calificat, s-a supărat pe un vecin pe care-l bănuia că l-a reclamat stăpânului unei stâne că a vrut să-i fure oile. Cu câteva zile înainte, Rusu fusese surprins de Ion Pletea, de 60 ani, încercând să fure niște oi de la o stână de la marginea satului Șușeni, comuna Băcani, pentru ca, ulterior, proprietarul stânei să-i reproșeze acest lucru și să-l amenințe că, la următoarea încercare, îl va da pe mâna poliției.

După câteva zile, întâlnindu-se cu vecinul pe care-l bănuia că l-a pârât, a pus mâna pe un par și l-a lovit cu toată puterea în cap. Văzând că bătrânul, care își pierduse cunoștiința, încă mai suflă, l-a băgat cu capul într-o adăpătoare pentru animale din apropiere, pentru a fi sigur că victima sa a murit.

Viorel Ionel Rusu a fost arestat sub acuzația de omor, și, dacă va fi găsit vinovat, riscă să petreacă următorii 20 ani după gratii. Zilele viitoare urmează să înceapă procesul individului care, cu sânge rece, și-a ucis vecinul ce putea să-i fie bunic.

de Marian MOCANU Viorel Ionel Rusu, criminalul din Băcani, va rămâne în continuare în arest preventiv, judecătorii Tribunalului Vaslui respingând cererea sa de înlocuire a acestei măsuri cu cea a arestului la domiciliu. Fiind recidivist și dat fiind gravitatea faptei, tânărul de 24 de ani riscă o condamnare de până la 20 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav. Deși Viorel Ionel Rusu este arestat preventiv de aproape o jumătate de an, judecătorii Tribunalului Vaslui consideră luarea acestei măsuri privative de libertate ca fiind legală și temeinică, în condițiile în care tânărul de 24 de ani din Băcani este…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: