Home » Social » Mai puține locuri de muncă, mai mulți șomeri

Mai puține locuri de muncă, mai mulți șomeri

de Roxana NĂSTASĂ

Economia județului Vaslui produce tot mai puține locuri de muncă, în timp ce numărul șomerilor crește. Pe lângă faptul că sunt tot mai puține locuri de muncă vacante, salarizarea și condițiile de muncă fac ca aceste oferte să fie ocolite de vasluieni.

daniel olteanuAstfel, s-a ajuns ca 1.614 locuri de muncă să fie repetate constant în ofertele de muncă săptămânale, fără să fie ocupate. Conform directorului Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui, Daniel Olteanu, este vorba cu precădere de locuri de muncă care se adresează muncitorilor necalificați din sectorul confecțiilor și al demolărilor de clădiri.

În total, numărul locurilor de muncă declarate de angajatori în conformitate cu prevederile Legii nr.76/2002 cu modificările și completările ulterioare,  în anul 2014 a fost de 8.242.  Față de anul 2013 numărul locurilor de muncă vacante a scăzut cu aproximativ 5% , mai exact cu 266 locuri, în timp ce numărul șomerilor a crescut cu aproximativ 11%.

Din datele statistice ale lunii martie 2015, se constată că numărul total al șomerilor înregistrați la AJOFM Vaslui a fost de 17.855 persoane.

de Roxana NĂSTASĂ Economia județului Vaslui produce tot mai puține locuri de muncă, în timp ce numărul șomerilor crește. Pe lângă faptul că sunt tot mai puține locuri de muncă vacante, salarizarea și condițiile de muncă fac ca aceste oferte să fie ocolite de vasluieni. Astfel, s-a ajuns ca 1.614 locuri de muncă să fie repetate constant în ofertele de muncă săptămânale, fără să fie ocupate. Conform directorului Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui, Daniel Olteanu, este vorba cu precădere de locuri de muncă care se adresează muncitorilor necalificați din sectorul confecțiilor și al demolărilor de clădiri.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: