Home » Social » Lună plină pentru Garda de Mediu

Lună plină pentru Garda de Mediu

de Roxana NĂSTASĂ

Comisarii Comisariatului Județean Vaslui ai Gărzii Naționale de Mediu au fost foarte activi în luna aprilie, efectuând nu mai puțin de 112 controale, în urma cărora în unele cazuri au aplicat amenzi și au dat avertismente pentru neregulile constatate la fața locului.

Cei de la Garda de Mediu Vaslui au efectuat în aprilie 112 controale, dintre care 46 planificate și 66 de controale neplanificate. Două controale au fost de de verificare a respectării condițiilor din actul de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, două în urma autosesizării, șapte controale în urma sesizărilor, 18 controale dispuse de Comisariatul general al Gărzii Naționale de Mediu, două controale de identificare de obiective noi, șapte controale de verificare a realizării măsurilor stabilite anterior și 28 de controale cu alte autorități (cu Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui pentru verificarea condițiilor impuse în cadrul proiectelor europene și cu Instituția Prefectului, și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, pentru verificarea stării de salubritate a comunelor județului).
Tot în cursul lunii aprilie, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, în perioada 11-14 aprilie, au fost întreprinse acțiuni de patrulare în principalele zone de agrement (amenajate și neamenajate) de pe raza județului Vaslui.
În urma controalelor efectuate în luna aprilie, au fost aplicate opt sancțiuni, din care patru amenzi, în valoare totală de 28.500 lei și patru avertismente.
Principalele abateri pentru care s-au aplicat sancțiunile mai sus specificate, de către comisarii Comisariatului Județean Vaslui al Gărzii Naționale de Mediu au fost pentru lipsa formularelor de încărcare-descărcare deșeuri, nerespectarea măsurilor stabilite la controlul anterior, depozitări necontrolate de deșeuri amestecate, nedepunerea la termen a declarațiilor la fondul de mediu și tranzitul deșeurilor de tutun de la frontiera Giurgiu la Albița fără permis de tranzit.
Totodată, conform reprezentanților instituției, în cursul lunii aprilie nu au fost înregistrate poluări, accidente sau incidente care să ducă la afectarea gravă a factorilor de mediu apă, aer sau sol.

de Roxana NĂSTASĂ Comisarii Comisariatului Județean Vaslui ai Gărzii Naționale de Mediu au fost foarte activi în luna aprilie, efectuând nu mai puțin de 112 controale, în urma cărora în unele cazuri au aplicat amenzi și au dat avertismente pentru neregulile constatate la fața locului. Cei de la Garda de Mediu Vaslui au efectuat în aprilie 112 controale, dintre care 46 planificate și 66 de controale neplanificate. Două controale au fost de de verificare a respectării condițiilor din actul de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, două în urma autosesizării, șapte controale în urma sesizărilor, 18 controale dispuse…

Review Overview

User Rating: 4.85 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

2 comments

  1. Raportari statistice fara nici o relevanta si fara nici o valoare,ar fi bine ca in loc de festivisme sa mai faca un pic de teren,sa se duca un pic daca au acces la Avicom, sa ,vada acolo un adevarat dezastru ecologic ,dar acolo nu pot intra ca se murdaresc pe pantofi ,miroase urit ,si nu este nici zona de agrement

  2. Dar de unde dracu aduc sute de trailere de deseuri,munti intregi de balegar ,de ce nu il duce la VALENI,LA MUNTENI DE JOS ,cara incontinu la fraieri la Deleni ,ca sa ce
    SA FACA CU BANII LUATI PE DEPOZITAREA GUNOIULUI ADUCTIUNEA DE APA CARE TREBUIA FINALIZATA DIN ANUL 2007 CU BANII EUROPENI,ACUM S-AU APUCAT DE SAPAT IN 2015 DAR BANII DE LA UNIUNEA EUROPEANA UNDE SUNT.
    Pana infesteaza panza freatica de apa cu nitriti ,si cand o sa inceapa HEPATITA atunci va fi prea tarziu

%d blogeri au apreciat: