Home » Social » Mediatori sanitari pentru rromii bârlădeni

Mediatori sanitari pentru rromii bârlădeni

De pe 1 Mai, la Direcția de Asistență Socială (DAS) din cadrul Primăriei Bârlad au fost angaja]i doi mediatori sanitari. De aproape zece ani Primăria nu a mai angajat personal care să se ocupe de medierea unor probleme ale persoanelor defavorizate, în special de problemele de sănătate. În vreme ce la Vaslui erau angajați patru mediatori, și chiar în unele comune câte 1-2 mediatori, Bârladul a rămas în urmă. La început au fost invocate anumite cursuri de mediatori pe care nu le-ar fi făcut niciunul dintre bârlădenii doritori să ocupe un astfel de post, iar după venirea crizei nu s-au mai putut face angajări.

În cele din urmă, s-a organizat concurs pentru două posturi de mediatori, care au fost ocupate de două candidate, care au urmat cursuri speciale de mediator, accentul punându-se pe medierea sanitară.
„În orașul nostru sunt multe probleme cu care persoanele defavorizate, în special rromii, se confruntă. Mulți nu au acte de identitate și nu știu care sunt pașii ce trebuie urmați. Femeile din etnia noastră nu cunosc detalii despre planing-ul familial, unele nu sunt înscrise la medicul de familie, sau nu știu mai nimic despre vaccinarea copiilor lor. Sunt probleme pe care mediatorii vor încerca să le rezolve, astfel încât și persoanele defavorizate să devină parte integrantă a societății. Mediatorii le vor deschide ochii acestor persoane, ca pe viitor să știe cum să se descurce în anumite privințe”, ne-a declarat Sorin Răducanu, președintele Partidei Rromilor Bârlad.
Biroul celor doi mediatori sanitari este la intrarea spre cantina de ajutor social, în anexa în care funcționează Serviciul Pașapoarte. (Mihaela NICULESCU)

De pe 1 Mai, la Direcția de Asistență Socială (DAS) din cadrul Primăriei Bârlad au fost angaja]i doi mediatori sanitari. De aproape zece ani Primăria nu a mai angajat personal care să se ocupe de medierea unor probleme ale persoanelor defavorizate, în special de problemele de sănătate. În vreme ce la Vaslui erau angajați patru mediatori, și chiar în unele comune câte 1-2 mediatori, Bârladul a rămas în urmă. La început au fost invocate anumite cursuri de mediatori pe care nu le-ar fi făcut niciunul dintre bârlădenii doritori să ocupe un astfel de post, iar după venirea crizei nu s-au…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: