Home » Invatamant » Noi materii opționale

Noi materii opționale

de Roxana NĂSTASĂ

Ministerul Educației introduce din anul școlar următor alte patru discipline opționale pe care elevii le vor studia. Este vorba de disciplinele “Joc și mișcare”, “Educație pentru prevenirea riscului rutier”, “Educație pentru dezvoltare” și “Educație pentru drepturile de proprietate intelectuală”.

Opționalul “Joc și mișcare”, studiat de elevii din clasele I și a II-a accentuează rolul pe care activitățile cu caracter dinamic trebuie să îl aibă în procesul de creștere și dezvoltare a copiilor de 6-8 ani și valorifică potențialul instructiv-educativ al jocurilor. „Educație pentru prevenirea riscului rutier” o să fie studiată de cei de la toate clasele din învățământul primar și urmărește pregătirea elevilor pentru viață, prin formarea unor deprinderi de respectare a regulilor elementare de circulație pe drumurile publice și de manifestare a unei conduite preventive. Materia “Educație pentru dezvoltare” se adresează elevilor de liceu, care vor dobândi valorile de justiție socială, responsabilitate socială, cooperare pentru dezvoltare, fiind studiate lucruri de actualitate precum globalizarea, dezvoltarea durabilă sau cetățenia globală.
Cea de-a patra disciplină, „Educație pentru drepturile de proprietate intelectuală” propune raportarea, în cunoștință de cauză, a elevilor de liceu la problematica drepturilor de proprietate intelectuală, implicarea tinerilor în elaborarea și în promovarea unor proiecte pentru drepturile de autor sau a altor drepturi de proprietate intelectuală.

de Roxana NĂSTASĂ Ministerul Educației introduce din anul școlar următor alte patru discipline opționale pe care elevii le vor studia. Este vorba de disciplinele “Joc și mișcare”, “Educație pentru prevenirea riscului rutier”, “Educație pentru dezvoltare” și “Educație pentru drepturile de proprietate intelectuală”. Opționalul “Joc și mișcare”, studiat de elevii din clasele I și a II-a accentuează rolul pe care activitățile cu caracter dinamic trebuie să îl aibă în procesul de creștere și dezvoltare a copiilor de 6-8 ani și valorifică potențialul instructiv-educativ al jocurilor. „Educație pentru prevenirea riscului rutier” o să fie studiată de cei de la toate clasele din…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: