Home » National » Rămânem fără internet în 8 ani și fără energie în 15

Rămânem fără internet în 8 ani și fără energie în 15

Reuniune de urgență organizată la Londra, pe 11 mai. Ingineri, fizicieni, reprezentanți ai companiilor de telecomunicații din toată lumea au fost convocați pentru a discuta pe tema “epuizării” internetului.
Experții se tem că internetul s-ar putea prăbuși în decurs de 8 ani, din cauza faptului că fibra optică și cablurile care transportă informații vor atinge o limită la care nu vor mai putea funcționa. Profesorul Andrew Ellis, unul dintre organizatori, afirmă că firmele ar trebui să plătească mai mult pentru ca viața internetului să fie prelungită.
Aparent, problema constă în faptul că fibra optică și cablurile care trimit informații spre computere, telefoane și tablete vor ajunge la o limită în câțiva ani, astfel că marile companii vor trebui să întindă mai multe cabluri dacă vor să țină pasul cu cererea.

Internetul consumă multă electricitate

Iar acest lucru nu este deloc ieftin. În 2005, banda de internet avea o viteză maximă de 2 megabiți pe secundă. În prezent, o viteză de download de 100 de megabiți este disponibilă în multe țări.
De asemenea, internetul consumă multă electricitate și ajunge la 8% din consumul de energie al unei țări dezvoltate. Iar acesta crește atunci când viteza se mărește. “E o problemă gravă. Dacă avem multe fibre, rămânem fără energie în aproximativ 15 ani”, a spus Ellis.
Sursa: libertatea.ro

Reuniune de urgență organizată la Londra, pe 11 mai. Ingineri, fizicieni, reprezentanți ai companiilor de telecomunicații din toată lumea au fost convocați pentru a discuta pe tema “epuizării” internetului. Experții se tem că internetul s-ar putea prăbuși în decurs de 8 ani, din cauza faptului că fibra optică și cablurile care transportă informații vor atinge o limită la care nu vor mai putea funcționa. Profesorul Andrew Ellis, unul dintre organizatori, afirmă că firmele ar trebui să plătească mai mult pentru ca viața internetului să fie prelungită. Aparent, problema constă în faptul că fibra optică și cablurile care trimit informații spre…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: