Home » Justitie » Schimbare de gardă la Tribunalul Vaslui

Schimbare de gardă la Tribunalul Vaslui

de Marian Mocanu
Urmare a concursurilor de promovare în funcție desfășurate în acest an la Tribunalul Vaslui vor apare noi judecători, în special pe partea civilă. Îmbucurător este faptul că notele primite de magistrații care s-au înscris la concurs sunt printre cele mai mari, peste nota minimă, spre deosebire de alți ani, când procentul de promovabilitate era scăzut. 
În urma concursurilor de promovare pe post susținute în luna aprilie la Consiliul Superior al Magistraturii nu mai puțin de cinci judecători care doresc să activeze în cadrul Tribunalului Vaslui au promovat acest examen, cu note foarte bune. Este vorba de Oana Codină, vicepreședintele Judecătoriei Vaslui, Onuț Cojan, judecător la aceeași instanță, Oana Adelina Cherecheș și Vasile Babîi  de la Judecătoria Pașcani și Erich Emilian Măstacan, din cadrul Judecătoriei Medgidia.
De la Tribunalul Vaslui va pleca un judecător de la secția penală, Adrian Chiriac, care este promovat, începând cu data de 16 iulie, la Curtea de Apel Iași. În locul său, ca vicepreședinte al Tribunalului Vaslui urmează a fi ales fie Laura Monica Balan, judecător în cadrul Secției Penale, fost președinte al secției, fie Iolanda Mihaela Pascaru, judecător în cadrul Secției Civile.
Până pe 8 mai, magistrații care candidează pentru funcțiile de conducere trebuie să înainteze CSM proiectele de management, urmând ca pe parcursul lunii mai să se desfășoare testarea psihologică, verificarea rezistenței la stres, testul psihologic scris și interviul psihologic. Începând cu 29 mai și până pe 11 iunie, este programată susținerea proiectelor referitoare la exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere, iar pe 14 iunie testarea scrisă. Cei doi judecători care concurează pentru funcția de vicepreședinte a celei mai importante instanțe din județ au peste zece ani experiență în magistratură. Din păcate, prin plecarea judecătorului Chiriac și în condițiile în care la examenul de promivare în funcție nu s-a prezentat nici un alt judecător specializat pe cauze penale, magistrațilii din secția penală a Tribunalului Vaslui vor fi din nou supraaglomerați, dat fiind numărul mare de cauze existente pe rolul acestei instanțe. Chiar și așa, prin numirea a noi cinci judecători pe partea civilă, schema Tribunalului Vaslui este subdimensionată, urmare a blocării posturilor din ultima perioadă, dar și a faptului că, în anii precedenți prea puțini magistrați au ales să-și desfășoare activitatea în instanțele vasluiene.
de Marian Mocanu Urmare a concursurilor de promovare în funcție desfășurate în acest an la Tribunalul Vaslui vor apare noi judecători, în special pe partea civilă. Îmbucurător este faptul că notele primite de magistrații care s-au înscris la concurs sunt printre cele mai mari, peste nota minimă, spre deosebire de alți ani, când procentul de promovabilitate era scăzut.  În urma concursurilor de promovare pe post susținute în luna aprilie la Consiliul Superior al Magistraturii nu mai puțin de cinci judecători care doresc să activeze în cadrul Tribunalului Vaslui au promovat acest examen, cu note foarte bune. Este vorba de Oana Codină,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: