Home » Social » 69 de familii din județ primesc capre

69 de familii din județ primesc capre

de Roxana NĂSTASĂ

Fundația World Vision România donează câte cinci capre pentru 26 de familii din Delești, 10 familii din Bălteni și 23 de familii din Zăpodeni. Alte 10 de familii care au primit donație de capre anul trecut vor mai primi câte cinci capre, ca răsplată pentru efortul depus în gospodărie. În total, fundația va dona 345 de capre și șase țapi. Fiecare gospodărie va primi câte cinci capre, în valoare de 700 dolari. Donația va fi făcută astăzi.

002 Donatie de capreScopul donației îl reprezintă securitatea alimentară: asigurarea resurselor de hrană sănătoasă pentru familiile din mediul rural. Beneficiarii sunt persoane tinere, cu vârsta sub 50 de ani, cu mulți copii și cu potențial de a îngriji și de a folosi donația pentru scopul oferit: hrană pentru copii. Toate gospodăriile beneficiare vor fi sprijinite prin instruire tehnică, îngrijire medicală de urgență, lecții practice la stână și noțiuni despre îngrijirea corespunzătoare a animalelor: cum să deparaziteze singuri animalele și cum să își facă singuri propria stână pentru a nu mai plăti taxă pe timp de vară.
În luna august a anului trecut, alte 60 de familii din comunele Delești, Zăpodeni și Bălteni au primit capre. Acum, 10 dintre acestea vor primi alte pachete tehnologice pentru că au demonstrat însușirea noțiunilor teoretice predate la cursurile de instruire. Totodată, aceste familii au depus eforturi consistente pentru a obține subvenții de la APIA.
Toate familiile vor fi încurajate să folosească donația și pentru oportunități de dezvoltare economică, pentru a genera venituri suplimentare în gospodărie.

de Roxana NĂSTASĂ Fundația World Vision România donează câte cinci capre pentru 26 de familii din Delești, 10 familii din Bălteni și 23 de familii din Zăpodeni. Alte 10 de familii care au primit donație de capre anul trecut vor mai primi câte cinci capre, ca răsplată pentru efortul depus în gospodărie. În total, fundația va dona 345 de capre și șase țapi. Fiecare gospodărie va primi câte cinci capre, în valoare de 700 dolari. Donația va fi făcută astăzi. Scopul donației îl reprezintă securitatea alimentară: asigurarea resurselor de hrană sănătoasă pentru familiile din mediul rural. Beneficiarii sunt persoane tinere,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: