Home » Social » Ansambluri și grupuri din Taiwan, Togo, Mexic și alte țări "se vor prinde" în „Hora din străbuni” de la Vaslui

Ansambluri și grupuri din Taiwan, Togo, Mexic și alte țări "se vor prinde" în „Hora din străbuni” de la Vaslui

de Roxana NĂSTASĂ

A patra ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Hora din străbuni” se anunță de excepție. Manifestarea culturală organizată de Consiliul Județean Vaslui prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT), în parteneriat cu Primăria municipiului Vaslui, va reuni, în perioada 31 iulie – 4 august, ansambluri și grupuri folclorice din mai multe colțuri ale lumii.

Assosciation Culturelle „Fen Bladi” din Algeria, Xi-le-ke Culture and Art Troupe din Taiwan, “Alianza” din Mexic, “Les Ballets Tchamba” din Togo, “Ensemble Souvenir” din Rusia, “Satseretlo” din Georgia și Folk Dance Group of Mesimvria din Grecia sunt câteva din cele care și-au confirmat prezența. Lor li se adaugă grupuri și ansambluri din Republica Moldova și de peste tot din țară, inclusiv din Vaslui, nelipsitele anasambluri – Baladele Deltei, Trandafir de la Moldova, Rapsozii Iveștilor și altele.
Lucian OnciuDe asemenea, de menționat este faptul că Festivalul „Hora din străbuni” de anul acesta nu va avea loc numai la Vaslui, ci și în celelalte orașe din județ.
„Dorința noastră este să implicăm și celelalte orașe din județ. Ne-am propus ca festivalul să se desfășoare și la Huși, la Bârlad și Negrești, dar și în comunele Hoceni, Pădureni și Băcești, lista rămânând deschisă și pentru alte localități din vecinătatea orașului Vaslui. Alegerea locurilor de desfășurare depinde de logistica unui eveniment artistic: scenă, sonorizare, lumini”, ne-a declarat Lucian Onciu, directorul CJCPCT.
La Vaslui, locul de desfășurare al festivalului va fi Teatrul de Vară, iar în caz că vremea nu va fi favorabilă unui seveniment în aer liber, Casa de Cultură „Constantin Tănase” va fi gazda spectacolului.

de Roxana NĂSTASĂ A patra ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Hora din străbuni” se anunță de excepție. Manifestarea culturală organizată de Consiliul Județean Vaslui prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT), în parteneriat cu Primăria municipiului Vaslui, va reuni, în perioada 31 iulie - 4 august, ansambluri și grupuri folclorice din mai multe colțuri ale lumii. Assosciation Culturelle „Fen Bladi” din Algeria, Xi-le-ke Culture and Art Troupe din Taiwan, “Alianza” din Mexic, “Les Ballets Tchamba” din Togo, “Ensemble Souvenir” din Rusia, “Satseretlo” din Georgia și Folk Dance Group of Mesimvria din Grecia sunt câteva din cele…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: