Home » Business » BCE a dispus teste de stabilitate pentru nouă bănci din zona euro, inclusiv pentru două filiale ruse

BCE a dispus teste de stabilitate pentru nouă bănci din zona euro, inclusiv pentru două filiale ruse

Filialele din Austria ale unor bănci ruse vor fi supuse unor teste de rezistență dispuse de Banca Centrală Europeană (BCE), verificări similare urmând să fie efectuate în total la nouă bănci operaționale în zona euro, informează Reuters.

Banca Centrală Europeană a anunțat efectuarea unor teste de rezistență și verificarea registrelor contabile ale băncilor Sberbank Europe și VTB Bank (Austria), filialele austriece ale instituțiilor bancare ruse Sberbank și VTB.

„Băncile vizate au fost informate și vor colabora strâns cu BCE în următoarele luni, pentru evaluarea totală a activităților până la sfârșitul anului 2015”, a declarat purtătorul de cuvânt al Băncii Centrale Europene.

Rusia și Austria au relații economice puternice, deși schimburile comerciale au avut de suferit în ultimul an din cauza sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană pe fondul crizei din Ucraina.

BCE a decis miercuri verificarea situației financiare a nouă bănci. În afară de cele două bănci din Austria, sunt vizate Banque Degroof (Belgia), Agence Francaise De Developpement (Franța), J.P. Morgan Luxembourg (o filială a JPMorgan Chase&Co), Unicredit Banka (Slovenia), o filială a UniCredit (Italia), Kuntarahoitus Oyj (Finlanda) și Mediterranean Bank plc (Malta).

Sursa: mediafax.ro

Filialele din Austria ale unor bănci ruse vor fi supuse unor teste de rezistență dispuse de Banca Centrală Europeană (BCE), verificări similare urmând să fie efectuate în total la nouă bănci operaționale în zona euro, informează Reuters. Banca Centrală Europeană a anunțat efectuarea unor teste de rezistență și verificarea registrelor contabile ale băncilor Sberbank Europe și VTB Bank (Austria), filialele austriece ale instituțiilor bancare ruse Sberbank și VTB. "Băncile vizate au fost informate și vor colabora strâns cu BCE în următoarele luni, pentru evaluarea totală a activităților până la sfârșitul anului 2015", a declarat purtătorul de cuvânt al Băncii Centrale…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile