Home » Sanatate » Director medical nou la Spitalul Județean de Urgență

Director medical nou la Spitalul Județean de Urgență

de Roxana NĂSTASĂ

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui, cea mai mare unitate medicală din județ, are un nou director medical. Pneumologul Mihaela Moronescu va fi noul director medical interimar până la scoaterea postului la concurs, care va avea loc, cel mai probabil, în cursul anului viitor.

„Începând cu data de 6 mai avem un nou director medical. Sperăm să traversăm această etapă mai dificilă prin care spitalul nostru trece și să avem o bună colaborare, astfel încât pacienții noștri să nu fie afectați de situația actuală, care este una mai delicată. Am încredere că vom depăși momentul de criză”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Mihaela Moronescu o înlocuiește în funcție pe dr. Lelia Croitoru, care și-a prezentat demisia de onoare, după ce două doctorițe de la Secția de Obstetrică Ginecologie au fost arestate pentru fapte de corupție și avorturi ilegale. Lelia Croitoru a spus, la momentul demisiei, că a aflat din presă de practicile celor două doctorițe și că a fost șocată de comportamentul acestora, motiv pentru care a considerat că se impune să se retragă din funcție.

Spitalul vasluian traversează o perioadă dificilă, medicii acuzând în repetate rânduri că lucrează sub presiune. O situație deosebită este la Secția de Obstetrică Ginecologie, acolo unde medicii sunt nevoiți să facă și câte zece gărzi pe lună. De asemenea, ancheta penală în care este implicat spitalul a determinat doi medici anesteziști să-și prezinte demisiile, după ce un alt medic de la Secția Anestezie și Terapie Intensivă a părăsit spitalul la începutul lunii pentru a lucra într-un spital din Franța.

de Roxana NĂSTASĂ Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui, cea mai mare unitate medicală din județ, are un nou director medical. Pneumologul Mihaela Moronescu va fi noul director medical interimar până la scoaterea postului la concurs, care va avea loc, cel mai probabil, în cursul anului viitor. „Începând cu data de 6 mai avem un nou director medical. Sperăm să traversăm această etapă mai dificilă prin care spitalul nostru trece și să avem o bună colaborare, astfel încât pacienții noștri să nu fie afectați de situația actuală, care este una mai delicată. Am încredere că vom depăși momentul de criză”,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: