Home » Social » Polițiști de frontieră campioni la șah

Polițiști de frontieră campioni la șah

de Marian Mocanu

Ediția din acest an a „Cupei Sergentul” la șah a rămas în județul Vaslui, la cele două categorii ale competiției ieșind victorioși doi polițiști de frontieră hușeni, Cornel Marius Ursan și Elis Ciprian Cărare.

În perioada 1 – 3 mai Asociația Județeană de Șah Vaslui și Federația Română de Șah au organizat cel mai important turneu de șah din acest an, Cupa Sergentul. La turneul care a avut loc la Vaslui, au participat, la secțiunea seniori, peste 50 de sportivi (maeștri, candidați de maeștri, categoria I) din județele OLYMPUS DIGITAL CAMERAVaslui, Neamț, Bacău, Galați, Suceava, Iași și Vrancea, precum și spotivi de valoare din Ungheni și Chișinău, R. Moldova. Clubul Realitatea Huși a sprijinit participarea la acest turneu a doi membri legitimați ai clubului, inspectorul principal de poliție Ursan Cornel Marius și agentul principal de poliție Cărare Elis Ciprian, ambii polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși. După o acerbă luptă pentru podium, în ultima rundă s-a decis locul I, care a fost ocupat de Cornel Marius Ursan, cu 6 puncte (5 victorii și 2 remize, fără înfrângeri). Prestația polițistului de frontieră a fost la înălțimea palmaresului propriu de medalii, cupe și diplome obținute de acesta în competiții șahiste organizate la nivel local, regional, național și internațional. Surpriza turneului a fost însă Elis Ciprian Cărare care, aflat la prima competiție de o asemenea anvergură, a ocupat locul I, cu 4,5 puncte, la categoria neclasificați și locul X în clasamentul general, obținând astfel categoria I.

A fost un turneu puternic, în care s-a luptat pentru medalie până în ultima rundă și suntem bucuroși că am reușit obținerea celor două premii, cupa rămânând astfel în județul Vaslui în acest an!”, a declarat Ursan la finalul competiției.

Cei doi polițiști de frontieră intenționează ca în următoarea perioadă, împreună cu Ginu Ciobanu, angajat al Sectorului Poliției de Frontieră Huși, cu sprijinul instituțiilor de învățământ din municipiul Huși și susținerea clubului ai căror membri sunt, să înceapă inițierea copiilor de vârstă școlară și preșcolară din municipiu în tainele acestui minunat sport al minții.

de Marian Mocanu Ediția din acest an a „Cupei Sergentul” la șah a rămas în județul Vaslui, la cele două categorii ale competiției ieșind victorioși doi polițiști de frontieră hușeni, Cornel Marius Ursan și Elis Ciprian Cărare. În perioada 1 – 3 mai Asociația Județeană de Șah Vaslui și Federația Română de Șah au organizat cel mai important turneu de șah din acest an, Cupa Sergentul. La turneul care a avut loc la Vaslui, au participat, la secțiunea seniori, peste 50 de sportivi (maeștri, candidați de maeștri, categoria I) din județele Vaslui, Neamț, Bacău, Galați, Suceava, Iași și Vrancea, precum…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: