Home » Social » Campania „Și tu poți deveni politist” continuă

Campania „Și tu poți deveni politist” continuă

de Vlad Ocheanu

Pentru cei care își doresc o carieră palpitantă, dinamică, cu oportunitatea dezvoltării unei cariere într-un mediu profesionist,  Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui desfășoară campania „Și tu poți deveni polițist”. Aceasta are drept scop promovarea în rândul elevilor de clasa a XI-a și a XII-a a profesiei de polițist și a ofertei educaționale a unităților de învățământ specializate – Școlile de agenți de poliție „Vasile Lascăr” Câmpina sau „Septimiu Mureșan” Cluj și Academia „A .I. Cuza” București.

Dacă ai cetățenia română, ai împlinit vârsta de 18 ani, ești absolvent de liceu cu diplomă de bacalaureat (dovada absolvirii se face cu diploma de bacalaureat, iar pentru promoția 2015 cu adeverință), nu ai antecedente penale și ești apt din punct de vedere medical și psihic, poți să faci pasul spre o carieră în poliție. Criterii specifice de admitere: să ai până la 27 de ani împliniți în 2015, să fi obținut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală minim 8, să ai înălțimea de 1.65 m dacă ești băiat și 1.60 m dacă ești fată. Te poți înscrie până la data de 29.05.2015 pentru instituțiile de învățământ superior ale M.A.I., M.A.P.N. și S.R.I. și pentru școlile postliceale ale M.A.P.N. pe locurile M.A.I. și până la data de 07.08.2015 pentru școlile postliceale ale M.A.I.

Numărul de locuri la instituțiile de învățământ sunt comune pentru femei și bărbați, cu excepția specialității „pompieri” –Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, pentru care sunt recrutați exclusiv bărbați. Pentru sesiunea de admitere 2015,  la academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București au fost alocate 65 de locuri pentru specializarea „Drept” și 250 de locuri pentru specializarea „Odine și Siguranță Publică”, la care se adaugă încă 10 pentru minorități (5 locuri pentru romi, 3 locuri pentru maghiari și 2 pentru alte minorități).

La Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina sunt disponibile 505 locuri, din care 5 locuri pentru romi și 3 pentru alte minorități, iar la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca sunt 125 de locuri, din care 5 pentru minorități. La Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul” au fost alocate 10 locuri.

Datele limită până la care candidații vor depune la dosarul de recrutare toate documentele necesare, cu respectarea condițiilor de organizare a concursului, sunt 12.06.2015 pentru instituțiile de învățământ superior, iar pentru școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne, 21.08.2015. Pentru înscriere, candidații se vor prezenta cu cartea de identitate, iar cu această ocazie le vor fi înmânate adresele pentru examinarea medicală și pentru obținerea foii matricole de la liceul absolvit. Înscrierile se fac la Sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, strada Hagi Chiriac, nr. 1, în zilele lucrătoare, între orele 09.00-15.00.

de Vlad Ocheanu Pentru cei care își doresc o carieră palpitantă, dinamică, cu oportunitatea dezvoltării unei cariere într-un mediu profesionist,  Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui desfășoară campania „Și tu poți deveni polițist”. Aceasta are drept scop promovarea în rândul elevilor de clasa a XI-a și a XII-a a profesiei de polițist și a ofertei educaționale a unităților de învățământ specializate – Școlile de agenți de poliție „Vasile Lascăr” Câmpina sau „Septimiu Mureșan” Cluj și Academia „A .I. Cuza” București. Dacă ai cetățenia română, ai împlinit vârsta de 18 ani, ești absolvent de liceu cu diplomă de bacalaureat (dovada absolvirii…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile