Home » Justitie » Inventivitatea contrabandiștilor nu cunoaște limite

Inventivitatea contrabandiștilor nu cunoaște limite

de Marian Mocanu

Polițiști de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albița au descoperit 140 de pachete cu țigări ascunse și nedeclarate, într-o geantă de voiaj cu fund dublu. Amenda primită este de opt ori mai scumpă decât valoarea țigărilor cu care basarabeanul în vârstă de 24 de ani credea că va da lovitura pe piața neagră românească

În ciuda tuturor controalelor și a reflectării în presă a încercărilor de contrabandă surprinse de polițiștii de frontieră sau vameși, contrabandiștii nu se lasă. Aceștia încearcă, prin tot felul de metode, vigilența lucrătorilor vamali.

Miercuri, 6 mai, în jurul orelor 22.30, un basarabean cu dublă cetățenie, română și moldovenească, Dumitru D., în vârstă de doar 24 ani, a făcut o astfel de încercare. Individul avea ascuns, în fundul dublu a genții de voiaj pitite printre alte bagaje din microbuzul cu care s-a prezentat la Punctul de Trecere a FrontiereiAlbița, 2.800 țigarete, pe care voia să le bage ilegal în țară.

„În baza profilului de risc existent, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport și persoanei, ocazie cu care, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și inspectori vamali a descoperit, ascunse și nedeclarate, într-o geantă de voiaj personală, cu fund dublu, cantitatea de 2.800 țigarete, cu cu timbru de acciză Republica Moldova. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii țigaretelor în valoare totală de 630 lei și sancționarea contravențională a lui Dumitru D. cu amendă în valoare de 5.000 lei”, a declarat inspector de poliție Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

de Marian Mocanu Polițiști de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albița au descoperit 140 de pachete cu țigări ascunse și nedeclarate, într-o geantă de voiaj cu fund dublu. Amenda primită este de opt ori mai scumpă decât valoarea țigărilor cu care basarabeanul în vârstă de 24 de ani credea că va da lovitura pe piața neagră românească În ciuda tuturor controalelor și a reflectării în presă a încercărilor de contrabandă surprinse de polițiștii de frontieră sau vameși, contrabandiștii nu se lasă. Aceștia încearcă, prin tot felul de metode, vigilența lucrătorilor vamali. Miercuri, 6 mai, în jurul orelor 22.30,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: