Home » Justitie » Judecătoria Vaslui a rămas fără conducere

Judecătoria Vaslui a rămas fără conducere

de Marian Mocanu

Atât președintele cât și vicepreședintele Judecătoriei Vaslui vor părăsi această instituție, urmând ca, în perioada următoare Consiliul Superior al Magistraturii să decidă cine va asigura interimatul până la organizarea de concursuri pe post. Magistratul Georgina Moldovan, președinta Judecătoriei Vaslui, a plecat prin demisie, urmând a fi profesor la Școala Națională de Grefieri. Adjunctul ei, judecătorul Oana Codină, urmare a concursului de promovare în grad, va activa la Tribunalul Vaslui.

Judecătoria Vaslui rămâne fără magistrați, trei dintre ei urmând a părăsi instituți. Pe data de 16 aprilie, în urma susținerii examenului de promovare în grad, doi judecători de la Judecătoria Vaslui, Onuț Cojan și Oana Codină vor activa în cadrul Tribunalului Vaslui. Cu toate că Oana Codină era adjunctul președintelui Judecătoriei Vaslui, a luat decizia de a renunța la funcție în favoarea unei pormovări la o instanță superioară. Numită în această funcție în anul 2012, Oana Codină avea mandat până pe data de 1 ianuarie 2016, astfel că mutarea sa la Tribunalul Vaslui este pe deplin justificată. Zilele trecute, Georgina Moldovan președinta interimară a Judecătoriei Vaslui a demisionat din această funcție. Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat cererea ei de demisie și de detașare la Școala Națională de Grefieri, în calitate de formator. Judecătorul vasluian va preda, timp de trei ani, Procedura Penală.

Georgina Moldovan este judecător din 2009, după absolvirea Institutului Național al Magistraturii. Anterior a fost grefier la Tribunalului Vaslui. Din iulie 2013 aceasta a ocupat funcția de președinte al Judecătoriei Vaslui, post care a fost vacantat de pe 1 mai 2015, în urma demisiei.

Ieri, la judecătoria Vaslui, toate cauzele în care anterior a fost judecător Georgina Moldovan au fost preluate de un alt judecător. Așa cum era de așteptat, fără excepție, toate cauzele au fost amânate, primind un nou termen din diverse motive, în special pentru depunerea de înscrisuri sau citare de martori. Printre dosarele care au avut termen ieri la Judecătoria Vaslui s-au numărat cel al violatorilor de la Văleni, trei dintre aceștia, care au mers pe calea procedurii simplificate a recunoaștere a vinovăției, fiind eliberați din arestul preventiv chiar de fosta președinte a Judecătoriei Vaslui, Georgina Moldovan. Ulterior, pe baza acestui precedent, ceilalți trei violatori care au abuzat sexual de o elevă de la un liceu vasluian au ieșit de după gratii, primind la rândul lor arest la domiciliu. Un alt dosar care a primit un nou termen de judecată este cel al directoarei școlii din Dragomirești, șantajată de apropiați ai fostului iubit. Amânarea a fost cerută pentru citarea părților, cei doi șantajiști, Remus Filip Manole și Ioan Cristinel Popa fiind în acest moment sub control judiciar, după ce, anterior, li se admisese cererea de înlocuirii a măsurii arestului la domiciliu.

de Marian Mocanu Atât președintele cât și vicepreședintele Judecătoriei Vaslui vor părăsi această instituție, urmând ca, în perioada următoare Consiliul Superior al Magistraturii să decidă cine va asigura interimatul până la organizarea de concursuri pe post. Magistratul Georgina Moldovan, președinta Judecătoriei Vaslui, a plecat prin demisie, urmând a fi profesor la Școala Națională de Grefieri. Adjunctul ei, judecătorul Oana Codină, urmare a concursului de promovare în grad, va activa la Tribunalul Vaslui. Judecătoria Vaslui rămâne fără magistrați, trei dintre ei urmând a părăsi instituți. Pe data de 16 aprilie, în urma susținerii examenului de promovare în grad, doi judecători de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: