Home » Social » Tot mai multe mame renunță la concediul de maternitate

Tot mai multe mame renunță la concediul de maternitate

de Roxana NĂSTASĂ

Stimulentul lunar în valoare de 500 lei, menit a încuraja proaspetele mămici să se reîntoarcă mai repede în câmpul muncii e tot mai atractiv în județul nostru.

Așa se face că, potrivit reprezentanților Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vaslui, tot mai multe mame aflate în concediu de maternitate au preferat să se întoarcă mai repede la muncă. La această dată, în județ, nu mai puțin de 409 proaspete mămici au renunțat la concediul de maternitate și s-au întors la lucru primind astfel lunar salariu, plus stimulent de inserție de 500 de lei de la AJPIS.
Sorin Prepeliță, directorul instituției a spus că, dacă ne raportăm la cele 1.878 de indemnizații pentru creșterea copilului care se plătesc în județ, numărul beneficiarilor de stimulent de inserție este destul de mare.
Stimulentul financiar se acordă pe o perioadă de până la doi ani, respectiv trei ani, în cazul copilului cu handicap. De acest drept beneficiază mamele care au ales să rămână în concediul de creștere a copilului maxim un an și se întorc mai repede la serviciu.

de Roxana NĂSTASĂ Stimulentul lunar în valoare de 500 lei, menit a încuraja proaspetele mămici să se reîntoarcă mai repede în câmpul muncii e tot mai atractiv în județul nostru. Așa se face că, potrivit reprezentanților Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vaslui, tot mai multe mame aflate în concediu de maternitate au preferat să se întoarcă mai repede la muncă. La această dată, în județ, nu mai puțin de 409 proaspete mămici au renunțat la concediul de maternitate și s-au întors la lucru primind astfel lunar salariu, plus stimulent de inserție de 500 de lei de la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: