Home » Social » Victimele accidentelor de muncă, comemorate la ITM

Victimele accidentelor de muncă, comemorate la ITM

de Roxana NĂSTASĂ

Alaltăieri, s-a desfășurat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui o întâlnire cu angajatorii pentru comemorarea victimelor accidentelor de muncă și a bolilor profesionale. Acest eveniment a avut loc cu ocazia Zilei internaționale a securității și sănătății în muncă, ce se serbează pe 28 aprilie.

În afara comemorării celor ce au pierit în accidente de muncă, în cadrul întâlnirii, angajatori din domeniile Construcții și Întreținere și repararea autovehiculelor, au fost informați să respecte legislația amenajării locurilor de muncă pentru evitarea și prevenirea accidentelor de muncă. Totodată, au fost informați cu privire la respectarea legislației muncii pentru a preveni munca nedeclarată. Li sa atras atenția că primirea la muncă a unei persoane fară întocmirea formelor legale de angajare poate fi sancționată cu amendă de la 10.000 de lei la 20.000 de lei.
Organizația Internațională a Muncii (OIM) sărbătorește Ziua Internațională a Securității și Sănătății în Muncă pe 28 aprilie pentru a promova prevenirea accidentelor și a bolilor profesionale la nivel mondial. Este o campanie de sensibilizare menită să concentreze atenția internațională asupra tendințelor emergente în domeniul securității și sănătății în muncă și a dimensiunii la nivel global a leziunilor, bolilor și deceselor legate de muncă.
28 aprilie este, de asemenea, o zi în care mișcarea sindicală din lume onorează memoria victimelor accidentelor de muncă și a bolilor profesionale și organizează simultan campanii în întreaga lume.

de Roxana NĂSTASĂ Alaltăieri, s-a desfășurat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui o întâlnire cu angajatorii pentru comemorarea victimelor accidentelor de muncă și a bolilor profesionale. Acest eveniment a avut loc cu ocazia Zilei internaționale a securității și sănătății în muncă, ce se serbează pe 28 aprilie. În afara comemorării celor ce au pierit în accidente de muncă, în cadrul întâlnirii, angajatori din domeniile Construcții și Întreținere și repararea autovehiculelor, au fost informați să respecte legislația amenajării locurilor de muncă pentru evitarea și prevenirea accidentelor de muncă. Totodată, au fost informați cu privire la respectarea legislației muncii pentru a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: