Home » National » Peste 2.000 de oameni au protestat pe străzile din centrul Capitalei față de defrișările ilegale

Peste 2.000 de oameni au protestat pe străzile din centrul Capitalei față de defrișările ilegale

Peste 2.000 de oameni, nemulțumiți de defrișările ilegale, dar și de faptul că președintele Klaus Iohannis a retrimis în Parlament Codul silvic, au protestat, sâmbătă, pe străzile din centrul Capitalei, mergând în marș spre sediul Guvernului, Palatul Cotroceni și Ministerul Mediului.

Protestul a început la ora 16.00, la intrarea în Parcul Herăstrău din Piața Charles de Gaulle, și s-a încheiat după aproape cinci ore, fără a fi înregistrate incidente în timpul mitingului și pe traseul marșului.

După aproximativ o oră și jumătate de protest la intrarea în Parcul Herăstrău, manifestanții s-au pus în mișcare, scandând, printre altele, „Toate partidele au tăiat pădurile” și „Natura suntem noi”.

Prima oprire a fost în fața sediului Guvernului, unde unii protestatari, care au venit pe biciclete, s-au învârtit timp de câteva minute în jurul parcării din Piața Victoriei, scandând „Hoții”.

Pe tot traseul, oamenii au fluturat steaguri și au afișat bannere pe care scria „Ne luăm verdele înapoi”, „Colonia română – raiul corporațiilor prăduitoare”, „Fiecare arbore tăiat contribuie la dispariția ursului polar”, „Alo, Ministerule, protejăm sau prăduim mediul?”, „Dacii iubeau pădurea. TU?”, „Pas cu pas, pădurile le-ați ras”, „România pierde 3 hectare de pădure pe oră”, „Mafia defrișează, guvernul protejează”, „Nu tăiați copacul că vă rupem capul”.

Manifestanții au ascultat și au intonat Imnul României și au scandat: „Uniți salvăm toate pădurile”, „Un copac de mai tăiați, o s-ajungeți spânzurați!”, „Uniți luptăm, pădurea apărăm”, „Mafia defrișează, Iohannis protejează!”, „Dacă nu vrei să îți pierzi slujba, nu te mai juca cu drujba”, „Iohannis, trezește-te”.

Protestatarii au făcut a doua oprire în fața Palatului Cotroceni, unde au continuat să scandeze, timp de aproximativ 30 de minute, apoi au pornit în marș spre Ministerul Mediului.

 

Pe traseu s-au oprit și în fața Institutului Cantacuzino, unde au blocat traficul timp de câteva minute și au scandat „Uniți salvăm Cantacuzino”.

În jurul orei 20.00, protestatarii au ajuns la Palatul Parlamentului, în zona Parcului Izvor, pe care l-au traversat pentru a ajunge în fața Ministerului Mediului, unde au ajuns aproximativ 1.500 de oameni.

 

Protestul s-a încheiat în jurul orei 21.00, după ce manifestanții au scandat și în fața sediului Ministerului Mediului mesaje contra tăierilor ilegale de copaci.

La protestul din Capitală, care nu a fost autorizat, dar care s-a desfășurat fără incidente, s-au adunat inițial aproximativ 1.000 de persoane, însă pe traseul marșului, acestora s-au alăturat și alți manifestanți, numărul protestatarilor depășind, la un moment dat, 2.000.

Proteste similare au fost în mai multe localități, printre care Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Iași și Ploiești.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că problema defrișărilor ilegale va fi pusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, arătând că protestul de sâmbătă față de despăduririle abuzive este unul perfect legitim.

„Cred că protestul de astăzi împotriva despăduririlor abuzive este unul perfect legitim. Am hotărât ca această gravă problemă a defrișărilor ilegale să fie pusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CSAT. Sunt convins că vom reuși nu doar să stopăm fenomenul, dar și că instituțiile statului îi vor identifica și trage la răspundere pe cei vinovați”, a scris Iohannis pe Facebook.Codul Silvic este reexaminat de Parlament la cererea președintelui Klaus Iohannis. Senatul a respins, săptămâna trecută, modificările solicitate prin cererea de reexaminare și a votat legea în varianta inițială.

Sursa; mediafax.ro

Peste 2.000 de oameni, nemulțumiți de defrișările ilegale, dar și de faptul că președintele Klaus Iohannis a retrimis în Parlament Codul silvic, au protestat, sâmbătă, pe străzile din centrul Capitalei, mergând în marș spre sediul Guvernului, Palatul Cotroceni și Ministerul Mediului. Protestul a început la ora 16.00, la intrarea în Parcul Herăstrău din Piața Charles de Gaulle, și s-a încheiat după aproape cinci ore, fără a fi înregistrate incidente în timpul mitingului și pe traseul marșului. După aproximativ o oră și jumătate de protest la intrarea în Parcul Herăstrău, manifestanții s-au pus în mișcare, scandând, printre altele, "Toate partidele au…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: