Home » Invatamant » 10 mai – Casa Regală și cultura – Carmen Sylva în literatura română

10 mai – Casa Regală și cultura – Carmen Sylva în literatura română

La Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui s-a desfășurat vineri activitatea „10 mai – Casa Regală și cultura – Carmen Sylva în literatura română”, în cadrul proiectului educațional „Comunicare culturală între tineri”. Au participat elevii clasei a XI-a H, de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, Vaslui și elevii clasei a X-a I de la Liceul „Ștefan Procopiu”.

Activitatea a cuprins secțiunile: Familia Regală – în pagini de genealogie, Regalitatea în memoria colectivă a românilor și Carmen Sylva: între atribuții regale și creație literară.

În cadrul primei secțiuni, prof. Anca-Mihaela Peptu le-a oferit elevilor informații privind genealogia familiei regale, evidențiind urmașii Casei Regale de astăzi. A doua secțiune a cuprins prezentarea materialelor concepute de către elevele clasei a XI-a H: Castelul Peleș – simbol al Regalității; Legitimarea Monarhiei în România prin actul de ctitorire (Biserica Sf. Nicolae Domnesc, Iași, Biserica Sf. Trei Ierarhi, Iași). Prezentările au reflectat modul în care s-a perpetuat Casa Regală în memoria colectivă a românilor.

Cea de-a treia secțiune a fost dedicată activității culturale și literare a reginei Elisabeta (Carmen Sylva). Activitatea a continuat cu un recital de poezie din creația Reginei.

Prin această activitate elevii participanți și-au îmbogățit cunoștințele și au avut posibilitatea să cunoască publicațiile, având ca temă Familia Regală, existente în colecțiile bibliotecii.

La Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui s-a desfășurat vineri activitatea „10 mai – Casa Regală și cultura – Carmen Sylva în literatura română”, în cadrul proiectului educațional „Comunicare culturală între tineri”. Au participat elevii clasei a XI-a H, de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, Vaslui și elevii clasei a X-a I de la Liceul „Ștefan Procopiu”. Activitatea a cuprins secțiunile: Familia Regală – în pagini de genealogie, Regalitatea în memoria colectivă a românilor și Carmen Sylva: între atribuții regale și creație literară. În cadrul primei secțiuni, prof. Anca-Mihaela Peptu le-a oferit elevilor informații privind genealogia familiei regale, evidențiind urmașii…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: