Home » Monden » Gheorghe Popescu este cel mai vechi funcționar din Parlament

Gheorghe Popescu este cel mai vechi funcționar din Parlament

Puțină lume știe că aleșii neamului nu pot vota nici o lege dacă de la Palatul Parlamentului lipsește un personaj-cheie în ceea ce privește procesul de adoptare a actelor normative. Este vorba despre octogenarul Gheorghe Popescu, omul care de o viață este în jurul celor mai importanți politicieni români și care îi sfătuiește și uneori îi învață ce au de făcut atunci când trebuie să legifereze.

Practic, în Parlament, nici o ședință nu începe până ce octogenarul nu își dă acordul. Gheorghe Popescu se ocupă de tot ceea ce înseamnă munca deputaților: stabilește înșiruirea legilor pe ordinea de zi, urmărește atent dacă este îndeplinit cvorumul de ședință și îi corectează discret pe cei care conduc lucrările deputaților, practic, tot ce înseamnă “bucătăria” unei ședințe a deputaților. Gheorghe Popescu, acum în vârstă de 83 de ani, este de 25 de ani angajat al Camerei Deputaților.

Până la pensie a fost directorul Direcției de organizare a ședințelor, iar acum este colaborator în cadrul acesteia. Jurist de profesie, “Moșu’”, cum îi spun cei de la Parlament, a lucrat cu legile încă de la terminarea facultății, el fiind angajat ca referent la Marea Adunare Națională, adică tot la Parlament, încă din vremea lui Gheorghiu Dej, după cum neau declarat, în exclusivitate, colaboratorii lui.

Nu-i place să vorbească despre viața lui, fiind un tip discret. Chiar și angajații Camerei cunosc puține despre “Moșu’”: “Știu că e căsătorit și are doi copii. A lucrat și la CC al PCR, pe la Guvern și cel mai mult la Marea Adunare. După Revoluție a venit la Parlament. De 25 de ani, nimic nu se mișcă fără dânsul. Nu încep ședințele practic. Toți președinții Camerei ascultau de el, că-i învăța cum să conducă. Pe «Moșu’», toată lumea îl apreciază”, ne-au spus cei care lucrează direct cu el.

Sursa: libertatea.ro

Puțină lume știe că aleșii neamului nu pot vota nici o lege dacă de la Palatul Parlamentului lipsește un personaj-cheie în ceea ce privește procesul de adoptare a actelor normative. Este vorba despre octogenarul Gheorghe Popescu, omul care de o viață este în jurul celor mai importanți politicieni români și care îi sfătuiește și uneori îi învață ce au de făcut atunci când trebuie să legifereze. Practic, în Parlament, nici o ședință nu începe până ce octogenarul nu își dă acordul. Gheorghe Popescu se ocupă de tot ceea ce înseamnă munca deputaților: stabilește înșiruirea legilor pe ordinea de zi, urmărește…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile