Home » Social » Pe 17 mai, marșul voluntarilor

Pe 17 mai, marșul voluntarilor

de Mihaela NICULESCU

Săptămâna 11-17 mai este declarată Săptămâna Voluntariatului în România. Cu acest prilej, voluntarii din cadrul Bibliotecii „Stroe S. Belloescu” din Bârlad vor organiza mai multe activități care se vor încheia cu un marș al voluntarilor. Participanții la marșul organizat pe 17 mai vor purta tricouri, pancarte, și vor împărți semne de carte.

„Chiar în ziua marșului, vom organiza o campanie de strângere de rechizite și cărți, pe care le vom dona, în aceeași zi, Centrului de Zi din cadrul Complexului de Servicii Comunitare nr. 2 Bârlad. Rechizitele vor fi împărțite copiilor de la acest centru, iar cărțile vor ajunge pe rafturile micuței biblioteci a centrului. Așteptăm să ni se alăture la acest marș cât mai mulți bârlădeni”, ne-a declarat Cristina Vizitiu, șefa Serviciului Biblioteci, din cadrul Primăriei Bârlad.
Marșul organizat în cadrul Zilelor Culturale ale Bârladului se va desfășura sub sloganul „Prinde gustul voluntariatului”, iar participanții vor pleca dimineața, la 9.30, din zona Confecții și vor mărșălui până la Teatrul „V.I. Popa”. Pe platoul din fața teatrului vor fi amenajate standuri expoziționale și informative despre activitățile de voluntariat ale celor de la Bibliotecă, acțiuni ecologice („Orașul Reciclării”), de creație și literare.
Pe 15 mai, Biblioteca „Stroe Belloescu” va organiza și o gală a voluntariatului. La încheierea proiectului de voluntariat „Terapie prin lectură și joc”, vor fi oferite diplome de merit și excelență celor mai activi voluntari.
Biblioteca municipală bârlădeană lucrează de un an cu 28 de voluntari, în parteneriat cu Centrul de voluntariat „Pro Vobis” din Cluj – Napoca.

de Mihaela NICULESCU Săptămâna 11-17 mai este declarată Săptămâna Voluntariatului în România. Cu acest prilej, voluntarii din cadrul Bibliotecii „Stroe S. Belloescu” din Bârlad vor organiza mai multe activități care se vor încheia cu un marș al voluntarilor. Participanții la marșul organizat pe 17 mai vor purta tricouri, pancarte, și vor împărți semne de carte. „Chiar în ziua marșului, vom organiza o campanie de strângere de rechizite și cărți, pe care le vom dona, în aceeași zi, Centrului de Zi din cadrul Complexului de Servicii Comunitare nr. 2 Bârlad. Rechizitele vor fi împărțite copiilor de la acest centru, iar cărțile…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: