Home / Administratie / Funcționează aproape la capacitate maximă

Funcționează aproape la capacitate maximă

Mihaela NICULESCU

Inaugurat anul 2008, Centrul de Afaceri „Tutova” Bârlad a fost, o perioadă, ocolit de investitori. Cu timpul, Centrul a început să fie animat în urma solicitărilor de închiriere din partea unor investitori, astfel încât, la această oră, din cele două module a câte șase hale de microproducție, sunt închiriate 11 hale. În aceste hale funcționează două fabrici de pâine, o firmă românească cu investitor german, ce produce scule de montat și o fabrică de hârtie igienică.

Centrul de Afaceri se află în subordinea Direcției Piețelor Parcărilor și Cimitirelor (DPPC) și aduce lunar la bugetul direcției 30.000 de lei.
„Deocamdată, nu se pune problema majorării chiriilor, întrucât încă mai traversăm o perioadă de criză, destul de grea pentru investitori”, a declarat Vasile Ciochină, directorul DPPC.
Investiția, care cuprinde incubator și centrul de afaceri, a fost realizată cu fonduri europene și a costat 4,5 milioane de euro din care doar 10% a fost contribuția municipalității. Din păcate, inaugurarea acestui obiectiv a coincis cu apariția crizei economice, așa că rezultatul a fost că, după șapte ani, investiția e departe de a fi amortizată, fiind la nivelul de doar 1%.

Mihaela NICULESCU Inaugurat anul 2008, Centrul de Afaceri „Tutova” Bârlad a fost, o perioadă, ocolit de investitori. Cu timpul, Centrul a început să fie animat în urma solicitărilor de închiriere din partea unor investitori, astfel încât, la această oră, din cele două module a câte șase hale de microproducție, sunt închiriate 11 hale. În aceste hale funcționează două fabrici de pâine, o firmă românească cu investitor german, ce produce scule de montat și o fabrică de hârtie igienică. Centrul de Afaceri se află în subordinea Direcției Piețelor Parcărilor și Cimitirelor (DPPC) și aduce lunar la bugetul direcției 30.000 de lei.…

Review Overview

About Simona Vasile

x

Check Also

Pentru bani europeni, județul Vaslui a demarat procedura pentru readerarea la „Euroregiunea Siret – Prut – Nistru”

de Dănuț CIOBANU Consiliul Județean ...

Țâșnitorile din parcul Teatrului din Bârlad vor deveni funcționale în pragul alegerilor prezidențiale

Se lucrează intens la reabilitarea ...

Lucrările la rețelele de apă și canalizare a Hușului, întârziate din cauza crizei de forței de muncă

Modernizarea sistemului de apă și ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: