Home » Administratie » Iar s-a spart conducta!

Iar s-a spart conducta!

de Marian MOCANU

Avariile rețelei de apă din municipiul Vaslui se țin lanț. O astfel de defecțiune, produsă la o conductă cu o vechime de 40 de ani, a lăsat duminică fără apă sute de vasluieni.

O avarie majoră la o coloană de distribuție a apei potabile care s-a produs duminică, 10 mai, în zona Independenței din municipiul Vaslui, a lăsat timp de mai multe ore fără apă locuitorii a peste 300 de apartamente. Este vorba de coloana de apă care face legătura între zona Mihail Kogălniceanu și blocurile din zona bulevardului Mareșal Constantin Prezan.

Avaria s-a produs la 11.30, prin fisurarea unei conducte din azbociment cu diametrul de 300 mm, fiind afectate un număr de 17 scări de bloc, la care se adaugă societățile comerciale sau instituțiile din zonă. Reparația conductei a durat peste patru ore, alimentarea cu apă potabilă fiind reluată după ora 16.30.

„Este vorba de o avarie accidentală la o conductă de azbociment veche de circa 40 de ani, lucrătorii Aquavas Sucursala Vaslui intervenind imediat pentru repararea conducte. Populația nu va suporta pierderile produse din cauza avariei, acestea revenind societății”, a anunțat conducerea Aquavas Sucursala Vaslui.

Culmea este că, în aceeași zonă, pe strada Independenței, o altă coloană de distribuție a apei potabile, care anii trecuți crea dese probleme, tocmai ce a fost înlocuită. Reabilitarea coloanei respective s-a făcut din bugetul propriu al Aquavas Sucursala Vaslui, asta în timp ce un proiect cu finanțare europeană nerambursabilă în valoare de peste o sută de milioane lei încă așteaptă începerea implementării.

Este vorba de proiectul „Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești” al societății județene Aquavas Vaslui SA. În cadrul acestui proiect ar trebui să se realizeze reabilitarea rețelei de apă și canalizare incluisv din municipiul Vaslui, rețea care are o vachime de 30 – 40 de ani. Abia aceste zile va fi publicat anunțul de organizare a licitației privind contractul de asistență tehnică și proiectare, ceea ce înseamnă că demararea efectivă a lucrărilor ar putea fi și anul viitor.

Până atunci, vasluieni, strângeți apă în bidoane!

de Marian MOCANU Avariile rețelei de apă din municipiul Vaslui se țin lanț. O astfel de defecțiune, produsă la o conductă cu o vechime de 40 de ani, a lăsat duminică fără apă sute de vasluieni. O avarie majoră la o coloană de distribuție a apei potabile care s-a produs duminică, 10 mai, în zona Independenței din municipiul Vaslui, a lăsat timp de mai multe ore fără apă locuitorii a peste 300 de apartamente. Este vorba de coloana de apă care face legătura între zona Mihail Kogălniceanu și blocurile din zona bulevardului Mareșal Constantin Prezan. Avaria s-a produs la 11.30,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: