Home » Sanatate » „Ia atitudine! – Apără-ți sănătatea!”

„Ia atitudine! – Apără-ți sănătatea!”

de Roxana NĂSTASĂ

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui celebrează pe 17 mai Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hipertensiunii Arteriale (HTA). Pentru anul 2015, activitățile de celebrare se vor desfășura sub sloganul „Cunoașteți-vă valorile presiunii arteriale”.

În acest context în perioada 17-23 mai, DSP Vaslui derulează campania „Ia atitudine! – Apără-ți sănătatea!”. Scopul campaniei este de a promova practicile comportamentale preventive în rândul populației.
Obiectivele campaniei sunt: conștientizarea populației asupra HTA ca principal factor de risc pentru povara bolilor la scară mondială. Se dorește, de asemenea, schimbarea mentalității prin intervenții educative, menite a susține deprinderile sanogene, respectiv măsurarea tensiunii arteriale periodic.
Hipertensiunea arterială este cea mai frecventă boală cardiovasculară, reprezentând o problemă de sănătate publică atât prin frecvența crescută în rândul populației cât și prin complicațiile redutabile (AVC, infarct miocardic). La nivelul județului Vaslui, la sfârșitul anului 2014, statistic au fost înregistrate 41.090 cazuri de hipertensiune arterială.
Pentru a celebra această zi, Direcția de Sănătate Publică Vaslui prin Compartimentul de Evaluare și Promovare a Sănătății va desfășura următoarele activități: puncte stradale pentru măsurarea tensiunii arteriale organizate adhoc; puncte instituționale pentru măsurarea tensiunii arteriale și discuții interactive.

de Roxana NĂSTASĂ Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui celebrează pe 17 mai Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hipertensiunii Arteriale (HTA). Pentru anul 2015, activitățile de celebrare se vor desfășura sub sloganul „Cunoașteți-vă valorile presiunii arteriale”. În acest context în perioada 17-23 mai, DSP Vaslui derulează campania „Ia atitudine! – Apără-ți sănătatea!”. Scopul campaniei este de a promova practicile comportamentale preventive în rândul populației. Obiectivele campaniei sunt: conștientizarea populației asupra HTA ca principal factor de risc pentru povara bolilor la scară mondială. Se dorește, de asemenea, schimbarea mentalității prin intervenții educative, menite a susține deprinderile sanogene, respectiv măsurarea tensiunii arteriale…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile