Home » Sanatate » În loc să vada de bolnavi – Asistenții medicali sunt nevoiți să se ocupe de hârțogăraie

În loc să vada de bolnavi – Asistenții medicali sunt nevoiți să se ocupe de hârțogăraie

de Mihaela NICULESCU

Implementarea noului sistem de înregistrare a tuturor serviciilor medicale pe cardul de sănătate este un proces aflat la început, ce necesită personal care să se ocupe numai de așa ceva. Această birocrație în plus peste cea existentă, cu care se confruntă medicii, cade în sarcina asistenților medicali, al căror număr este și așa insuficient. Timpul petrecut cu cardul de sănătate le răpește acestora din timpul ce le este alocat la patul bolnavului.

Este motivul pentru care la Spitalul de urgență „Elena Beldiman” s-ar impune angajarea a 10-15 registratori medicali.
„Din păcate nu putem, deocamdată, angaja decât un singur registrator pentru Compartimentul Primire Urgențe, urmând ca în perioadele ce vin să facem așa încât să mai angajăm doi-trei registratori în secțiile grele și deficitare”, a declarat Gabriela Daniș, director medical al spitalului.
O secție foarte grea, Neurologia, nu are angajat niciun registrator medical, la fel cum se întâmplă și în secțiile ORL, Oftalmologie, ATI sau Boli infecțioase.
Dacă în privința angajării imediate de registratori medicali, conducerea spitalului nu nădăjduiește la mai mult de doi-trei, în ceea ce privește cititoarele de card din secțiile medicale, conducerea a declarat că sistemul merge bine, dar că internările se vor mai face, deocamdată, și pe bază de carte de identitate.

de Mihaela NICULESCU Implementarea noului sistem de înregistrare a tuturor serviciilor medicale pe cardul de sănătate este un proces aflat la început, ce necesită personal care să se ocupe numai de așa ceva. Această birocrație în plus peste cea existentă, cu care se confruntă medicii, cade în sarcina asistenților medicali, al căror număr este și așa insuficient. Timpul petrecut cu cardul de sănătate le răpește acestora din timpul ce le este alocat la patul bolnavului. Este motivul pentru care la Spitalul de urgență „Elena Beldiman” s-ar impune angajarea a 10-15 registratori medicali. „Din păcate nu putem, deocamdată, angaja decât un…

Review Overview

User Rating: 3.8 ( 1 votes)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: