Home » Invatamant » Bârlădenii vor prinde gustul voluntariatului

Bârlădenii vor prinde gustul voluntariatului

de Roxana NĂSTASĂ

Cu ocazia celei de-a XIV-a ediții a Săptămânii Naționale a Voluntariatului (SNV), eveniment ce își propune să sărbătorească și să promoveze voluntariatul din toată țara, în perioada 11-17 mai 2015, la nivelul întregii țări, sunt organizate o serie de acțiuni specifice. La nivelul municipiului Bârlad, Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu” are planificate în programul său, pe toată durata săptămânii, manifestări dedicate promovării acțiunilor de voluntariat desfășurate pe plan local.

Săptămâna Națională a Voluntariatului va culmina duminică, 17 mai, printr-o activitate publică realizată în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, prin Complexul de Servicii Comunitare Nr. 2 Bârlad. Astfel, începând cu ora 9.30 va avea loc marșul „Prinde gustul voluntariatului”. Concret, bibliovoluntarii „Stroe S. Belloescu” vor defila pe Bulevardul Republicii din zona Confecții până pe platoul Parcului „V.I.Popa”, unde vor fi amenajate puncte de informare și expoziționale cu privire la proiectele care pun accentul pe implicarea voluntarilor în acțiunile care au drept scop îmbunătățirea vieții sociale și culturale a comunității. În acest sens, voluntarii își propun să colecteze cărți și rechizite care vor fi donate copiilor beneficiari ai Complexului de Servicii Comunitare Nr. 2 Bârlad, partener constant al Bibliotecii.
Reprezentanții Bibliotecii Municipale din Bârlad și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui lansează un apel către toate unitățile de învățământ, și nu numai, să se alăture inițiativei în scopul de a materializa acestă acțiune de colectare de rechizite și cărți atât de necesare bunei desfășurări a procesului instructiv – educativ. Pentru mai multe detalii, cei interesați să coopereze sunt rugați să se înscrie la sediul Bibliotecii „Stroe S. Belloescu” (0235. 411.001) pentru a participa la această manifestare.

de Roxana NĂSTASĂ Cu ocazia celei de-a XIV-a ediții a Săptămânii Naționale a Voluntariatului (SNV), eveniment ce își propune să sărbătorească și să promoveze voluntariatul din toată țara, în perioada 11-17 mai 2015, la nivelul întregii țări, sunt organizate o serie de acțiuni specifice. La nivelul municipiului Bârlad, Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu” are planificate în programul său, pe toată durata săptămânii, manifestări dedicate promovării acțiunilor de voluntariat desfășurate pe plan local. Săptămâna Națională a Voluntariatului va culmina duminică, 17 mai, printr-o activitate publică realizată în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, prin Complexul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile