Home » Invatamant » Concurs de teatru la grădiniță

Concurs de teatru la grădiniță

de Mihaela NICULESCU

Marți, 12 mai, grădinița cu program prelungit nr. 9 a fost gazda unui concurs de teatru, actorii fiind nimeni alții decât copii de vârstă preșcolară din Bârlad. La concurs au participat cei mai talentați copii de la grădinițele 4, 5 și 9 din Bârlad.

IMG_8254„Povestea, leagănul copilăriei” – a cărei etapă județeană a avut loc pe 12 mai – este un concurs care face parte din cadrul proiectului – „Copilăria, basmul cel mai minunat” – inițiat de Ministerul Educației. ,,Fiecare oraș și-au organizat faza locală și județeană, iar pe 6 iunie cei mai buni actori de grădiniță vor fi premiați, după o jurizare obiectivă a CD – urilor trimise de la grădinițele din întreaga țară. Pe 6 iunie va fi de fapt faza interjudețeană a concursului, premierea făcându-se în cadrul Simpozionului «Grădinița mileniului III»”, ne-a declarat educatoarea Nadia Obreja Păduraru.

La etapa regională a concursului de teatru „Povestea, leagănul copilăriei” au participat 7 formații de teatru și 2 recitatori care au prezentat câte un monolog. Cele 14 educatoare implicate în concurs sunt de altfel și autoarele poveștilor pe care copiii le-au dat viață. Concursul organizat prin Inspectoratul Școlar Județean Vaslui își propune dezvoltarea aptitudinilor artistice a IMG_8259preșcolarilor dar și evidențierea creativității educatorilor inclusiv prin inițierea copiilor de grădiniță în arta interpretativă.

Cei mai buni actori s-au dovedit a fi cei de la grădinița nr. 9 – gazda evenimentului. Micii actori au obținut premiul I cu povestea „Țărâmul armoniei”, dar și premii speciale pentru poveștile „Aventuri în pădure” și „Cenușă rearsă”. Premiul II a revenit micilor actori de la grădinița nr. 5 pentru evoluția copiilor în povestea „Prietenii pădurii”. Premiul al II- lea l-a câștigat formația de teatru de la grădinița nr. 5 , prezenți în concurs cu „Povești în pădurea poluată”. Juriul format din cadre didactice și reprezentanți ai teatrului V.I. Popa Bârlad a acordat și premii speciale pentru interpretare și originalitate.

de Mihaela NICULESCU Marți, 12 mai, grădinița cu program prelungit nr. 9 a fost gazda unui concurs de teatru, actorii fiind nimeni alții decât copii de vârstă preșcolară din Bârlad. La concurs au participat cei mai talentați copii de la grădinițele 4, 5 și 9 din Bârlad. "Povestea, leagănul copilăriei" - a cărei etapă județeană a avut loc pe 12 mai – este un concurs care face parte din cadrul proiectului - "Copilăria, basmul cel mai minunat'' – inițiat de Ministerul Educației. ,,Fiecare oraș și-au organizat faza locală și județeană, iar pe 6 iunie cei mai buni actori de grădiniță…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile