Home » National » Fiscul stă pe un butoi de pulbere: Mii de români refuză să accepte deciziile ANAF

Fiscul stă pe un butoi de pulbere: Mii de români refuză să accepte deciziile ANAF

Mii de contribuabili refuză să acceptă deciziile emise de Fisc. Astfel, mii de contestații curg către ANAF, negând decizii de miliarde de lei.

La sfârșitul anului 2013 se aflau în curs de soluționare un număr de 2.363 dosare de contestații cuprinzând 4.762 capete de cerere privind actele întocmite de organele ANAF. Suma totală contestată de către contribuabili în acest dosare era de 3,3 miliarde de lei, se arată în raportul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) pentru anul trecut.

Potrivit documentului citat, în cursul anului 2014, au fost înregistrate spre soluționare un număr de 8.814 dosare de contestații cuprinzând 17.621 capete de cerere privind actele administrative fiscale întocmite de organele ANAF, cu sumă totală contestată de aproape 9 miliarde de lei.

Timpul mediu necesar pentru soluționarea unei contestații a fost, anul trecut, de 62 de zile, mai menționează reprezentanții instituției.

Totodată, aceștia mai precizează că, în 2014, au fost soluționate un număr de 8.309 dosare de contestații prin emiterea a 8.304 decizii cuprinzând 16.434 capete de cerere privind actele întocmite de organele ANAF cu suma totală contestată de 8,09 miliarde lei.

Astfel, la sfârșitul anului trecut, se aflau în curs de soluționare un număr de 2.868 dosare de contestații cuprinzând 5.949 capete de cerere privind actele întocmite de organele ANAF cu suma contestată de 4,21 miliarde lei.

ANAF primește cereri de soluționare a contestațiilor formulate împotriva deciziilor de impunere, a actelor administrative fiscale asimilate deciziilor de impunere, a deciziilor pentru regularizarea situației emise în conformitate cu legislația în materie vamală, a măsurii de  diminuare a pierderii fiscale stabilite prin dispoziție de măsuri, care au ca obiect impozite, taxe, contribuții, datorie vamală, accesoriile acestora, precum și contestațiile formulate împotriva deciziilor de reverificare.

Sursa: money.ro

Mii de contribuabili refuză să acceptă deciziile emise de Fisc. Astfel, mii de contestații curg către ANAF, negând decizii de miliarde de lei. La sfârșitul anului 2013 se aflau în curs de soluționare un număr de 2.363 dosare de contestații cuprinzând 4.762 capete de cerere privind actele întocmite de organele ANAF. Suma totală contestată de către contribuabili în acest dosare era de 3,3 miliarde de lei, se arată în raportul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) pentru anul trecut. Potrivit documentului citat, în cursul anului 2014, au fost înregistrate spre soluționare un număr de 8.814 dosare de contestații cuprinzând 17.621…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: