Home » Justitie » Proxenetul fotbaliștilor își așteaptă sentința

Proxenetul fotbaliștilor își așteaptă sentința

de Marian MOCANU

Viorel Rusu și Carlo Grasu, proxeneții fotbaliștilor Silviu Bălace și Paul Papp, dar și a altor persoane din lumea bună a municipiului Vaslui, își așteaptă sentința. Viorel Rusu a fost între timp condamnat în lipsă la zece ani de închisoare cu executare într-un alt dosar, pentru fapte asemănătoare. Eliberat din arest preventiv acum o săptămână, Rusu a profitat de ocazie și a fugit din țară, fiind în acest moment undeva în Suedia.

La începutul anului trecut, la Vaslui a explodat un dosar de prostituție, printre cei care ar fi beneficiat de serviciile sexuale a unor minore aflându-se doi fotbaliști ai SC Vaslui, fundașii Paul Papp și Silviu Bălace. Procurorii DIICOT l-au arestat atunci pe Viorel Rusu sub acuzația de trafic de minore, un alt inculpat, Carlo Grasu, fiind cercetat în stare de libertate. Cei doi au fost acuzați de faptul că livrau eleve de la licee din Vaslui mai multor persoane din lumea bună a orașului, printre care și cei doi fotbaliști.

Viorel Rusu este acuzat că ar fi corupt eleve minore pe care le convingea ca, fie de bună voie, fie prin amenințări, să se prostitueze și, împreună cu complicele său, le furnizau și clienți, unii din lumea bună a Vasluiului.

Partidele de sex se desfășurau fie la locuințele celor doi proxeneți, fie în apartamente închiriate special, dar și la domiciliul „clientului” sau în camere de motel. Ulterior, fetele erau trimise la bordeluri din străinătate, respectiv din Irlanda sau Elveția, rețeaua de prostituție a celor doi, Rusu și Grasu, funcționând aproape trei ani, până ce pe fir au intrat procurorii DIICOT.

Procesul, care a trenat mai bine de trei luni, din cauza faptului că Paul Papp, în prezent fundașul echipei Steaua și a echipei naționale a României, nu s-a prezentat la audieri, este aproape de final, pe data de 20 mai urmând a se da sentința.

Interesant este și faptul că principalul acuzat, Viorel Rusu, a fost eliberat după mai bne de un an din arest preventiv, acesta profitând de ocazie ca să fugă din țară. Din câte se pare, Rusu se află în acest moment undeva în Suedia.

Marți, 12 mai, proxenetul fotbaliștilor a fost condamnat la o pedeapsă de zece ani de închisoare cu executare tot pentru fapte de proxenetism și corupere de minore. Alături de el a fost condamnat la o pedeapsă record pentru județul Vaslui, de nu mai puțin de 21 de ani și patru luni de închisoare și vasluianul Radu Duță, zis Bureață.

Potrivit anchetatorilor, în perioada martie – octombrie 2014, Radu Duță, cunoscut cu antecendente penale pentru infracțiuni la viața sexuală și trafic de droguri, ar fi racolat mai multe minore provenind centre de plasament maternal sau în Complexele de servicii comunitare – case de tip familial din Huși, Negrești și Vaslui, pe care ulterior le-a obligat să întreținină relații sexuale contra cost cu diverse persoane. În luna octombrie 2014, două dintre victimele minore identificate au fost oferite de Radu Duță unor cetățeni de naționalitate bulgară, pentru a întreține cu aceștia raporturi sexuale. Anchetatorii susțin că există indicii că minorele au fost îndemnate să consume și droguri. Victimele erau obligate să întrețină relații sexuale în apartamentul lui Viorel Rusu, acesta profitând și el, se pare, de serviciile minorelor. Acum, Viorel Rusu, dat în urmărire internațională, riscă o a doua pedeapsă tot pentru trafic de minori, de această dată, în acest dosar, fiind „cap de afiș”.

de Marian MOCANU Viorel Rusu și Carlo Grasu, proxeneții fotbaliștilor Silviu Bălace și Paul Papp, dar și a altor persoane din lumea bună a municipiului Vaslui, își așteaptă sentința. Viorel Rusu a fost între timp condamnat în lipsă la zece ani de închisoare cu executare într-un alt dosar, pentru fapte asemănătoare. Eliberat din arest preventiv acum o săptămână, Rusu a profitat de ocazie și a fugit din țară, fiind în acest moment undeva în Suedia. La începutul anului trecut, la Vaslui a explodat un dosar de prostituție, printre cei care ar fi beneficiat de serviciile sexuale a unor minore aflându-se…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: