Home » Justitie » Anchetă minuțioasă în cazul colecției profesorului Giurcanu!

Anchetă minuțioasă în cazul colecției profesorului Giurcanu!

de Răzvan CĂLIN

Întreaga colecție a profesorului bârlădean, confiscată de polițiștii bârlădeni, a fost supusă unei expertize de specialitate.

Colecția de numismatică a profesorului bârlădean Costică Giurcanu a fost luată la bani mărunți de experții de specialitate. După cum am mai scris în paginile cotidianului nostru, la începutul lunii trecute, polițiștii bârlădeni au descins acasă la reputatul colecționar și i-au ridicat întreaga colecție de numismatică pe care numismaticaacesta a strâns-o de-a lungul a peste 40 de ani. Oamenii legii suspicionează că printre piesele colecției s-ar număra și unele exemplare care au fost sustrase dintr-un sit arheologic al Muzeului ”Vasile Pârvan” Bârlad, situat pe raza județului nostru.

”În momentul de față, încă se lucrează la expertizarea tuturor celor peste 2.500 de piese care alcătuiesc această colecție. Vă dați seama că este un volum de muncă imens, pentru că expertul trebuie să ia fiecare piesă în parte și să o analizeze. Prin urmare, expertiza va fi de lungă durată”, ne-a declarat agentul principal Alina Tonică, responsabil mass-media în cadrul IPJ Vaslui.

În cazul în care vor fi depistate piese ce au fost sustrase din situl arheologic al muzeului bârlădean (și nici colecționarul nu va putea face dovada că le-a achiziționat în limitele prevăzute de legislația în vigoare), acestea vor fi returnate proprietarului de drept.

Foto: numismatica1.jpg

de Răzvan CĂLIN Întreaga colecție a profesorului bârlădean, confiscată de polițiștii bârlădeni, a fost supusă unei expertize de specialitate. Colecția de numismatică a profesorului bârlădean Costică Giurcanu a fost luată la bani mărunți de experții de specialitate. După cum am mai scris în paginile cotidianului nostru, la începutul lunii trecute, polițiștii bârlădeni au descins acasă la reputatul colecționar și i-au ridicat întreaga colecție de numismatică pe care acesta a strâns-o de-a lungul a peste 40 de ani. Oamenii legii suspicionează că printre piesele colecției s-ar număra și unele exemplare care au fost sustrase dintr-un sit arheologic al Muzeului ”Vasile Pârvan”…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: