Home » Invatamant » Mâine începe bacul olimpicilor!

Mâine începe bacul olimpicilor!

de Roxana NĂSTASĂ

Elevii claselor a XII-a care participă la olimpiade internaționale sau la competiții sportive ori artistice internaționale vor susține examenul de Bacalaureat într-o sesiune specială ce va începe mâine și se va finaliza pe 29 mai. În județ sunt patru elevi calificați la astfel de olimpiade, însă doar doi dintre ei au hotărât să susțină examenul în această sesiune specială.

„În fiecare an au fost elevi calificați la olimpiade care au dat bacalaureatul în sesiunea specială, numai anul trecut nu a fost niciunul. Anul acesta, în județ avem patru elevi calificați care ar fi putut să dea bacalaureatul în această sesiune specială, însă doar doi dintre ei s-au înscris. Este vorba de un elev de la Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui și unul de la Liceul „Cuza Vodă” din Huși. Ceilalți doi care nu s-au înscris vor susține examenul de bacalureat odată cu ceilalți, în sesiunea din iunie-iulie, pentru că așa au hotărât”, ne-a declarat Constantin Turcu, inspector pe management în cadrul Inspectoratul Școlar Județean Vaslui.
La fel ca în anii precendeți, elevii nu vor avea voie în sălile de examen cu telefoane mobile sau cu orice tip de mijloace de comunicare ce permite conectarea la internet.
Noutatea examenului de bacalaureat din acest an este obligația ca membrii comisiei să verifice, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după fiecare probă scrisă.

Calendarul examenului de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015

8-10 iunie – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română
10-12 iunie – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
15–19 iunie – Evaluarea competențelor digitale
22-26 iunie – Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională
29 iunie – Limba și literatura română – probă scrisă
30 iunie – Limba și literatura maternă – probă scrisă
1 iulie – Proba obligatorie a profilului – probă scrisă
3 iulie – Proba la alegere a profilului și specializării – probă scrisă
6 iulie – Afișarea rezultatelor (până la ora 12:00)
6 iulie – Depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00)
7-9 iulie -Rezolvarea contestațiilor
10 iulie – Afișarea rezultatelor finale

de Roxana NĂSTASĂ Elevii claselor a XII-a care participă la olimpiade internaționale sau la competiții sportive ori artistice internaționale vor susține examenul de Bacalaureat într-o sesiune specială ce va începe mâine și se va finaliza pe 29 mai. În județ sunt patru elevi calificați la astfel de olimpiade, însă doar doi dintre ei au hotărât să susțină examenul în această sesiune specială. „În fiecare an au fost elevi calificați la olimpiade care au dat bacalaureatul în sesiunea specială, numai anul trecut nu a fost niciunul. Anul acesta, în județ avem patru elevi calificați care ar fi putut să dea bacalaureatul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: