Home » Social » Spitalele, luate la control de inspectorii sociali

Spitalele, luate la control de inspectorii sociali

de Roxana NĂSTASĂ

În perioada mai – noiembrie 2015, Serviciul de Inspecție Socială din cadrul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vaslui va desfășura o acțiune de control la spitalele din muncipiul reședință. Acțiunea vizează verificarea și monitorizarea accesului neîngrădit al persoanelor cu dizabilități la serviciile medicale.

Astfel, inspectorii sociali vor verifica dacă se respectă legislația în vigoare privind asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități la mediul fizic, informațional și comunicațional. Mai exact, spitalele trebuie să aibă calculatoare specifice, telefoane adaptate, rampe de acces, lifturi, grupuri sanitare adaptate, locuri de parcare special amenajate pentru cei în astfel de situații etc. Totodată, se vor face verificări cu privire la fondurile primite de spitale pentru investiții în acest sens.
După finalizarea acțiunii de control, inspectorii sociali vor da teme pe care unitățile sanitare trebuie să le respecte până la un anume termen, în caz contrar vor fi aplicate sancțiuni.

de Roxana NĂSTASĂ În perioada mai - noiembrie 2015, Serviciul de Inspecție Socială din cadrul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vaslui va desfășura o acțiune de control la spitalele din muncipiul reședință. Acțiunea vizează verificarea și monitorizarea accesului neîngrădit al persoanelor cu dizabilități la serviciile medicale. Astfel, inspectorii sociali vor verifica dacă se respectă legislația în vigoare privind asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități la mediul fizic, informațional și comunicațional. Mai exact, spitalele trebuie să aibă calculatoare specifice, telefoane adaptate, rampe de acces, lifturi, grupuri sanitare adaptate, locuri de parcare special amenajate pentru cei în astfel de situații…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: