Home » Social » Troc pentru un stadion modern de rugby la Bârlad!

Troc pentru un stadion modern de rugby la Bârlad!

de Răzvan CĂLIN

Sindicatul de la Rulmenți SA Bârlad și primăria locală au bătut palma pe un schimb de terenuri, acțiunea fiind necesară pentru ca în oraș să se poată construi un stadion modern de rugby.

Recent, Primăria Bârlad și Sindicatul Liber (SL) ”Rulmentul” de la SC Rulmenți SA Bârlad au perfectat un troc în baza căruia va putea fi demarat un proiect ambițios. Este vorba despre construirea unui modern stadion de rugby, care să corespundă standardelor internaționale din domeniu. Trocul implică un schimb de terenuri și clădiri: sindicatul de la Rulmenți SA a cedat municipalității clădirile care compun actualul stadion municipal de rugby, iar primăria a oferit în schimb sindicatului terenul pe care se află Ștrandul ”Rulmentul”.

”În momentul de față se lucrează la intabularea acestor bunuri, astfel încât totul să fie legal. Cred că în maxim o lună vom finaliza această operațiune pentru ca proiectul privind noul stadion de rugby să poată fi pus în aplicare. Era păcat să nu facem aceste demersuri, acum când s-a ivit această oportunitate care pe viitor se va dovedit extrem de benefică pentru comunitatea locală”, ne-a declarat Vasile Roșca, președintele SL ”Rulmentul”.

Investiția, care a fost evaluată într-o primă fază la aproximativ 6,5 milioane de euro, urmează a fi susținută de Compania Națională de Investiții (CNI). Federația Română de Rugby (FRR) a fost cea care a venit cu această idee, mai ales că Bârladul are o tradiție de peste jumătate de secol în sportul cu balonul oval, fiind o veritabilă pepinieră de rugbiști extrem de valoroși. Proiectul nu vizează doar o simplă reabilitare a actualului stadion municipal de rugby din Bârlad, ci vorbim de amenajarea unei veritabile baze sportive moderne: teren cu instalație de încălzire pentru perioada sezonului rece, nocturnă, stadion cu tribune moderne cu o capacitate de minim 8.000 de locuri, motel, bază de antrenament modernă cu săli de pregătire fizică, pregătire tactică, vestiare, dușuri etc. Se așteaptă ca, în decurs de câteva luni, CNI să organizeze licitația pentru execuția proiectului.

Foto: stadion_rugby1.jpg

de Răzvan CĂLIN Sindicatul de la Rulmenți SA Bârlad și primăria locală au bătut palma pe un schimb de terenuri, acțiunea fiind necesară pentru ca în oraș să se poată construi un stadion modern de rugby. Recent, Primăria Bârlad și Sindicatul Liber (SL) ”Rulmentul” de la SC Rulmenți SA Bârlad au perfectat un troc în baza căruia va putea fi demarat un proiect ambițios. Este vorba despre construirea unui modern stadion de rugby, care să corespundă standardelor internaționale din domeniu. Trocul implică un schimb de terenuri și clădiri: sindicatul de la Rulmenți SA a cedat municipalității clădirile care compun actualul…

Review Overview

User Rating: 2 ( 1 votes)

About Razvan Calin