Home » Justitie » Bețivi la volan

Bețivi la volan

de Marian MOCANU

În cursul zilei de sâmbătă, 16 mai, polițiștii au depistat în trafic un tânăr care conduceau autovehiculul fiind sub influiența alcoolului. Cu o zi înainte, un focșănean a fost oprit la un control în trafic, și a refuzat să sufle în fiolă, dar și prelevarea de probe biologice. Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale.
În timp ce Mihai D., de 25 ani, din comuna Băcani, conducea un autoturism pe DJ 245C, a fost oprit pentru control de polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Bârlad. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, acesta emana halenă alcoolică, motiv pentru care polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad, în vederea prelevării mostrelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei. El este cercetat penal pentru comiterea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Cu o zi înainte, un tânăr din Focșani a fost implicat într-un accident rutier pe raza comunei Muntenii de Jos. Astfel, în timp ce conducea un autoturism pe DN 24, din direcția Crasna către Vaslui, șoferul nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă la stânga. Autovehiculul a deprapat și s-a răsturnat de mai multe ori, oprindu-se pe partea carosabilă, pe cupolă. În urma acestui eveniment, cei doi ocupanți ai autoturismului (conducătorul și un pasager de 24 ani) nu au suferit vătămări corporale. Ulterior, polițiștii sosiți la fața locului au descoperit faptul că tânărul, V. Adrian, în vârstă de 23 de ani,mirosea a băutură, drept pentru care l-au testat cu aparatul alcooltest. Rezultatul, 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat a demonstrat că tânărul se urcase băut la volan. Și pe numele acestul conducător auto a fost întocmit dosar penal pentru conducere au unui autovehicol sub influiența băuturilor alcoolice.

 Hușean prins fără permis de conducere

La un control rutier făcut sâmbătă, 16 mai, pe strada 1 Decembrie din centrul municipiului Huși, polițiști din cadrul Biroului Rutier Huși l-au oprit pe P. Ciprian, în vârstă de 24 ani, din localitate. La verificarea în baza de date privind posesorii de permise de conducere, polițiștii au constatat faptul că tânărul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Pe numele acestuia polițiștii au întocmit dosar penal.

de Marian MOCANU În cursul zilei de sâmbătă, 16 mai, polițiștii au depistat în trafic un tânăr care conduceau autovehiculul fiind sub influiența alcoolului. Cu o zi înainte, un focșănean a fost oprit la un control în trafic, și a refuzat să sufle în fiolă, dar și prelevarea de probe biologice. Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale. În timp ce Mihai D., de 25 ani, din comuna Băcani, conducea un autoturism pe DJ 245C, a fost oprit pentru control de polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Bârlad. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. nu inţeleg, de ce le „protejaţi” identitatea beţivanilor ?!

%d blogeri au apreciat: