Home » Sanatate » Isteria cardurilor de sănătate continuă – Bolnavi puși pe drumuri inutil

Isteria cardurilor de sănătate continuă – Bolnavi puși pe drumuri inutil

de Roxana NĂSTASĂ
Zeci de vasluieni au solicitat în ultimele zile la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui eliberarea de adeverințe de asigurat, cu toate că aveau carduri de sănătate. Motivul este unul aberant, din punctul de vedere al directoarei CJAS Vaslui, Simona Polak: în Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Județean de Urgență nu funcționează calculatoarele sau conexiunea la Internet are probleme.
„Nu-mi explic cum poți să trimiți oameni care au cardul în buzunar la CAS după adeverința de asigurat doar pentru că în ambulatoriul spitalului nu merge calculatorul sau conexiunea la Internet. Cum să pui pe drumuri niște oameni bolnavi, niște oameni care au nevoie de sprijin și nu de atitudinea refractară a unor oameni care nu cunosc legea”, a declarat președintele CJAS Vaslui, Simona Polak.
Ea a precizat că atât medicii de familie, cât și reprezentanții spitalelor trebuie să cunoască legislația în vigoare care spune că orice pacient asigurat are dreptul să primească servicii medicale chiar dacă nu a primit cardul de sănătate sau nu are adeverință de asigurat, în baza verificărilor care se fac de furnizorii de servicii medicale în interfața pusă la dispoziție de Casa Națională de Sănătate.
Simona Polak afirmă că adeverințele de asigurat se eliberează doar dacă se solicită un duplicat, dacă se refuză cardul și acesta este returnat la CJAS sau dacă solicitantul este nou asigurat în baza plății efectuate la ANAF.

de Roxana NĂSTASĂ Zeci de vasluieni au solicitat în ultimele zile la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui eliberarea de adeverințe de asigurat, cu toate că aveau carduri de sănătate. Motivul este unul aberant, din punctul de vedere al directoarei CJAS Vaslui, Simona Polak: în Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Județean de Urgență nu funcționează calculatoarele sau conexiunea la Internet are probleme. „Nu-mi explic cum poți să trimiți oameni care au cardul în buzunar la CAS după adeverința de asigurat doar pentru că în ambulatoriul spitalului nu merge calculatorul sau conexiunea la Internet. Cum să pui pe drumuri…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: