Home » Administratie » Sume mici pentru câștigătorii Loteriei Bonurilor Fiscale

Sume mici pentru câștigătorii Loteriei Bonurilor Fiscale

de Marian MOCANU

Prima extragere a Loteriei bonurilor fiscale a atras 18.215 de cereri de revendicare a premiului, câștigul fiind de doar 54,9 lei/bon în care toate bonurile ar fi validate. La nivelul județului Vaslui, au fost depuse în total un număr de 269 cereri de revendicare, cele mai multe din Vaslui și Bârlad, cele mai puține din zona Negrești.

Zilele trecute, s-a încheiat etapa de revendicare a premiilor de la prima extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale, care a avut loc în data de 13 aprilie 2015. La nivelul județului Vaslui, au fost depuse un număr de 269 cereri de revendicare a premiilor puse în joc la această primă ediție a Loteriei Bonurilor Fiscale.

Cele mai multe cereri, 127, au fost depuse la agenția din Vaslui, și la Bârlad, 104, în timp ce la Huși au fost depuse doar 36 de astfel de cereri de revendicare a premiilor puse în joc de Ministerul Finanțelor. La agenția din Negrești a Finanțelor Publice au fost depuse doar două astfel de cereri, chiar dacă această agenție deservește peste trei zeci de mii de locuitori din comunele aferente.

Conform oficialilor Ministerului Finanțelor, inițiativa a fost un succes, dat fiind faptul că românii au cerut și obținut în mult mai mare număr bonuri fiscale. Pe de altă parte, numărul mare de câștigători (18.125) și valoarea mică a premiilor, respectiv de doar 54,90 lei, a dezamăgit. Asta cu atât mai mult cu cât pentru depunerea cererilor de revendicare a premiilor a fost nevoie nu doar de completarea mai multor acte, ci mai ales de deplasarea în acest sens la agențiile fiscale. Pentru un câștigător din Gherghești, județul Vaslui, de exemplu, doar deplasarea până la agenția fiscală din Bârlad l-a costat aproape jumătate din valoarea premiului. Asta nepunând la socoteală faptul că, spre deosebire de Loteria Română sau casele de pariuri, câștigul nu se acordă pe loc, ci după verificarea bonurilor fiscale depuse de solicitanți, precum și firmele care le-au emis. Plata câștigurilor se va face în termen de 60 de zile, respectiv până la jumătatea lunii august.

Ordonanța privind Loteria bonurilor fiscale prevede că prima extragere lunară va fi organizată în luna iulie, la care vor participa bonurile emise în iunie. Finanțele intenționează să modifice modalitatea de organizare și selecție a câștigătorilor la loterie pentru a asigura premii mai consistente celor care au bonuri câștigătoare. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorivici, a declarat că la viitoarele extrageri ar putea fi selectați doar 100 de câștigători la loterie, astfel încât premiile să fie mai consistente, iar solicitarea bonului să fie stimulată în continuare de către clienți. Momentan, încă nu au fost comunicate oficial noile condiții de extragere a premiilor.

de Marian MOCANU Prima extragere a Loteriei bonurilor fiscale a atras 18.215 de cereri de revendicare a premiului, câștigul fiind de doar 54,9 lei/bon în care toate bonurile ar fi validate. La nivelul județului Vaslui, au fost depuse în total un număr de 269 cereri de revendicare, cele mai multe din Vaslui și Bârlad, cele mai puține din zona Negrești. Zilele trecute, s-a încheiat etapa de revendicare a premiilor de la prima extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale, care a avut loc în data de 13 aprilie 2015. La nivelul județului Vaslui, au fost depuse un număr de 269 cereri de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile