Home » Social » A scăzut numărul șomerilor

A scăzut numărul șomerilor

de Daniel BUDEANU

Potrivit datelor publicate de Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM), la nivelul județului Vaslui numărul șomerilor este în scădere, iar numărul locurilor de muncă este în creștere.

La începutul acestui an, conform ANOFM, în județul Vaslui s-a înregistrat o ușoară creștere a numărului salariaților, față de aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea economică s-a resimțit și-n rândul șomerilor, numărul lor scăzând ușor. Astfel, la începutul anului s-au înregistrat 52.455 salariați, cu 904 mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Crearea de noi locuri de muncă și investițiile au atras de la sine angajarea de personal din rândul șomerilor, reducând numărul acestora cu 0,1% față de anul trecut.

Deși numărul șomerilor cunoaște ușoare scăderi, cert este faptul că nivelul de trai al vasluienilor crește, acesta reieșind din creșterea salarială, peste medie câștigându-se în servicii, iar sub medie în industrie, construcții, agricultură, silvicultură și piscicultură.

Vasluienii au început să construiască din nou

La fel de bine se cunoaște și o creștere a nivelului de trai prin faptul că vasluienii își construiesc case, de unde rezultă faptul că veniturile au crescut, ducând la o creștere economică. Astfel, s-au eliberat 46 de autorizații de construcții rezidențiale numai la începutul acestui an, față de 40, la începutul anului trecut, cu circa 15,0$% mai mult, indicatorul locuințe terminate înregistrând și el o ușoară creștere, cu aproximativ 17,0%.

Creștere economică la exportul de bunuri și impottul de mărfuri

La începutul acestui, an indicele producției industriale a înregistrat valoarea de 103,1%, ceea ce indică o creștere de 3% față de perioada similară a anului trecut.

La nivelul județului Vaslui, exportul de bunuri au fost mai mare cu 11,2% față de aceeași periadă a anului trecut.

Produsele reprezentative în total exporturi rămân materiile textile și articole din acestea și mașinile și echipamentele electrice.

Importurile cunosc, de asemenea, o creștere cu 19% mai mult față de anul trecut, deși importurile materiilor textile și produselor din acestea au scăzut.

Dintre partenerii județului Vaslui în comertul internațional se detașează, prin valori absolute și prezență constantă, Italia, Germania, Marea Britanie și SUA la export, respectiv Italia, Germania, Franța, Bulgaria și Republica Moldova la import.

de Daniel BUDEANU Potrivit datelor publicate de Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM), la nivelul județului Vaslui numărul șomerilor este în scădere, iar numărul locurilor de muncă este în creștere. La începutul acestui an, conform ANOFM, în județul Vaslui s-a înregistrat o ușoară creștere a numărului salariaților, față de aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea economică s-a resimțit și-n rândul șomerilor, numărul lor scăzând ușor. Astfel, la începutul anului s-au înregistrat 52.455 salariați, cu 904 mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Crearea de noi locuri de muncă și investițiile au atras de la sine…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: