Home » Justitie » Controale la pâine

Controale la pâine

de Marian MOCANU

Producătorii, comercianții ori distribuitorii de pâine sau produse de panificație au fost controlați de polițiștii vasluieni. Din totalul de 54 agenți economici și 38 vehicule verificate, mai bine de un sfert nu îndeplineau normele legale, fiind aplicate nu mai puțin de 27 de amenzi.

La sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unei acțiuni organizate la nivelul județului, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Rutier și Serviciului de Ordine Publică au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, în special în ceea ce privește ilegalitățile ce se comit în domeniul industriei alimentare. Polițiștii au efectuat controale la 54 agenți economici de pe raza județului Vaslui și au verificat 38 autovehicule. În acest context au fost aplicate 27 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10.500 lei.

Dintre sancțiunile contravenționale aplicate, 13 au fost pentru încălcări a Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite republicată, alte 12 privind circulația pe drumurile publice. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării produse de panificație în valoare de 500 lei.

Au fost controlate persoane fizice și juridice care produc, transportă sau comercializează produse de panificație, pentru a se verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu. De asemenea, au fost verificate autorizațiile de funcționare, documentele legale de proveniență a produselor și mărfurilor, documentele ce atestă calitateanori conformitatea produselor, buletinele de analiză, modul de ambalare și etichetare, autorizațiile sanitar-veterinare pentru spațiile de depozitare și documentele autovehiculelor care efectuează distribuția.

de Marian MOCANU Producătorii, comercianții ori distribuitorii de pâine sau produse de panificație au fost controlați de polițiștii vasluieni. Din totalul de 54 agenți economici și 38 vehicule verificate, mai bine de un sfert nu îndeplineau normele legale, fiind aplicate nu mai puțin de 27 de amenzi. La sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unei acțiuni organizate la nivelul județului, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Rutier și Serviciului de Ordine Publică au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, în special în ceea ce privește ilegalitățile ce se comit în domeniul industriei alimentare. Polițiștii au…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: