Home » National » Genocidul fiscal a inceput: Zeci de mii de controale

Genocidul fiscal a inceput: Zeci de mii de controale

În cazul în care credeați că Fiscul românesc se rezumă la controlul câtorva sute de firme pe an, atunci vă înșelați. Dimensiunea inspecției fiscale din România se măsoară în cifre uriașe.

Concret, anul trecut, structurile din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au făcut peste 70.000 de inspecții și controale mai exact, 70.912 inspecții și controale, conform informațiilor prezentate în raportul Fiscului pentru anul 2014.

În 2013 situația a fost și mai gravă pentru firme: numărul controalelor de anul trecut a fost cu 18,4% mai mic decât în anul 2013.

În urma controalelor și inspecțiilor realizate anul trecut, Fiscul a stabilit sume suplimentare totale (obligații și accesorii) de aproape 14 miliarde de lei (circa 3,2 miliarde euro).

Dacă numărul controalelor realizate în 2014 a fost mai mic decât cel din anul anterior, taxele, impozitele și penalizările suplimentare stabilite au fost în creștere cu 50,7% față de 2013, se arată în documentul citat. Astfel, ANAF și-a concentrat anul trecut activitatea pe firmele mai mari cu risc fiscal mai mare.

În urma controalelor, pierderea fiscală a fost diminuată cu suma de 1,57 miliarde lei, față de 1,16 miliarde lei în anul 2013.

Sursa: money.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: