Home » National » Ministerul Finantelor a schimbat mecanismul Loteriei bonurilor fiscale, dupa ce castigurile au devenit prea mici. Care sunt noile reguli

Ministerul Finantelor a schimbat mecanismul Loteriei bonurilor fiscale, dupa ce castigurile au devenit prea mici. Care sunt noile reguli

Ministerul de Finante schimba mecanismul loteriei bonurilor fiscale, dupa ce foarte multi romani s-au declarat dezamagiti de premiile derizorii. Toti viitorii castigatori vor participa la o tombola suplimentara, la care vor fi extrasi doar 100 dintre ei care-si vor imparti premiul cel mare in mod egal. Modificarile au fost adoptate marti de Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor.

Responsabilii de la Ministerul Finantelor au schimbat regulile, dupa ce au stabilit ca in aceasta formula a loteriei castigul este prea mic, pentru ca la ANAF s-au inscris prea multe persoane cu bonuri castigatoare.

Eugen Teodorovici: „Pana astazi s-au depus peste 18.000 de bonuri castigatoare, ceea ce inseamna un castig destul de mic pentru cei care au castigat. Un milion de lei la 18.000 de oameni este un castig mic.”
Marti, deputatii din Comisia de Buget si Finante au votat noile reguli pentru Loteria fiscala.

„Milionul de lei, adica fondul de premiere stabilit de Ministerul de Finante pentru castigatorii Loteriei bonurilor, se va imparti la cel mult 100 de oameni. Cu alte cuvinte, castigul minim garantat de stat este de 10.000 de lei. Castigul de acum este de 50 de lei.”

Amendamentele adoptate marti vor ajunge in Camera Deputatilor. Reprezentantii Ministerului de Finante nu stiu insa daca vor intra in vigoare pana la urmatoare extragere.

Loteria bonurilor este una din masurile prin care oficialii incearca sa reduca evaziunea fiscala, estimata la inceputul anului la peste 15% din Produsul Intern Brut, adica peste 20 de miliarde de euro.

Sursa: incont

About Mihai Vasile