Home » Social » Cameră de terapie senzorială la CSCH Bârlad!

Cameră de terapie senzorială la CSCH Bârlad!

de Răzvan CĂLIN

Un club Rotary din Anglia și Asociația ”People In Need Worldwide” din aceeași țară au finanțat realizarea acestui proiect important pentru terapia necesară copiilor cu autism și nu numai.

Ieri, la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap (CSCH) din Bârlad a fost dat în folosință un nou instrument extrem de necesar în terapia copiiilor bolnavi de autism, în special, dar și pentru alte categorii de minori cu dizabilități. Este vorba despre o așa numită Cameră de terapie senzorială, unul dintre cele noi instrumente folosit pe plan mondial în lupta cu autismul, mai ales. Acest nou spațiu de terapie specială a putut fi creat grație unei sponsorizări asigurată de Clubul Rotary – Filiala Sitwell – Roterham din Marea Britanie și Asociația de caritate ”People In Need Worldwide” din aceeași țară. Valoarea totală a investiției se ridică la 8.000 de lire sterline, echivalentul a 50.000 de lei.

La inaugurarea acestui obiectiv au participat Danny Thompson și Joe Walker din partea ”People In Need Worldwide”, șefa CSCH Bârlad – Mirela Petcu -, reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, viceprimarul Bârladului, Dorin Apostu și doi reprezentanți ai Rotary Vaslui – Vasile Popa și Traian Irimia.

petcu_mirela”Suntem foarte bucuroși că am reușit cu ajutorul domnilor de la Rotary și de la People In Need Worldwide să creăm această cameră de terapie senzorială. Este un instrument modern, cu rezultate deosebite oriunde a fost folosit și de care aveam mare nevoie. Camera senzorială este echipată cu un set complet de echipamente și asigură un mediu special conceput pentru a diminua și îndepărta stările de stres și agitație, respectiv pentru a stimula relaxarea, reducerea anxietății și pregătirea copilului pentru programele de terapie. Avem convingerea că utilitatea unei astfel de săli de terapie se va reflecta în creșterea calității serviciilor oferite de noi și, totodată, copii cu dizabilități din Bârlad și zonele limitrofe vor avea șanse crescute de recuperare”, a declarat Mirela Petcu.

de Răzvan CĂLIN Un club Rotary din Anglia și Asociația ”People In Need Worldwide” din aceeași țară au finanțat realizarea acestui proiect important pentru terapia necesară copiilor cu autism și nu numai. Ieri, la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap (CSCH) din Bârlad a fost dat în folosință un nou instrument extrem de necesar în terapia copiiilor bolnavi de autism, în special, dar și pentru alte categorii de minori cu dizabilități. Este vorba despre o așa numită Cameră de terapie senzorială, unul dintre cele noi instrumente folosit pe plan mondial în lupta cu autismul, mai ales. Acest nou…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: